Kako da u baru budu pravi frajeri

16/01/2011

Dečki ne žele više provoditi vikende u kojekakvim rupama uz kašete piva? Bacili bi pogled u koji bar, ali se ne usuđuju? Mini tečaj za opuštanje u 10 koraka

d

Zaboravite Happy hour

Kao što s vašim limenim ljubimcem redovito posjećujete benzinske pumpe i pri tome ne čekate da cijena goriva padne, isto tako steknite naviku odlaženja u bar. I ne zaboravite, gorivo je primarna potreba, a ne luksuz. A da biste se počastili nekim super koktelom i dami naručili piće, nikako ne čekajte Happy hour. Uostalom, tko voli dobivati na dar reklamne poklone.

 

Naučite piti

Ne želite li se jutro poslije probudite natečeni i s velikim trbuhom, naučite kako pravilno piti. Stručnjaci preporučuju da ostanete pri jednoj vrsti pića, a mijenjate samo dodatke. Sjetite se koje se sve čarolije daju smiksati s džinom i votkom. Divlji, slatki i jako šareni kokteli rezervirani su samo za one hrabre, koji sljedeći dan žele provesti sami, u kupaonici i s oblozima na glavi. A ako već morate, onda počnite od kiselijih prema slatkastim pićima, da biste orgije završili s kremastim, koje se u organizmu najsporije razgrađuju. No, ne zaboravite da isprobavanje svih mogućih koktela od A do Ž nije cool.

 

Barmen nije svećenik

Teško vam je u životu. Cura vam je dala nogu, saznali ste neki masni trač i ne možete izdržati da se nekome ne ispovjedite? Ne zaboravite, osoba ispred vas nije vaš psihijatar, premda tako dobro sluša, a ni ona ljupka dama na drugoj strani šanka koja izgleda tako usamljeno, suhog grla, i kao da će svaki čas uvenuti. Ako ne želite izletjeti iz bara brzinom svjetlosti, ne ulijećite nepromišljeno. Zaželite dami ugodnu večer i suzdržite se od onog: dama je sama, jeste li slobodni večeras ili kada ćemo nas dvoje? 

 

Gdje sjesti

Ulazite u bar sami? Ništa zato. Sjetite se kako bi to izveo koji izgužvani detektiv iz krimića ili kauboj koji ulazi u bar da bi se osvježio nakon popodnevnog okršaja. Naravno, pri tome ne mislimo na lupanje nogom u vrata, već na mjesto koje bi oni odabrali, šank. Tek usput, stolovi su rezervirani za parove i grupe. Na šanku imate savršen pogled, u slučaju dosadnjakovića ili boljeg plijena na vidiku brzo mijenjate položaj, a k tome možete piti i ležerno čavrljati sa svojim susjedima. Ponavljamo, čavrljati, ne gnjaviti.

 

Ruke dalje od grickalica

Ona grupa ljudi koja na partyju nakon kratkog pozdrava navali na švedski stol spada u posebnu grupu ljudi. Onu koja se poziva na party samo jednom. Slično se odnosi i na bar. Ne stoje stoga slučajno kikiriki & Co. na šanku u malim zdjelicama. A ako ne želite ispasti potpuni idiot, zaboravite na rečenicu: halo, konobar, aj napuni. Da je drukčije, tada bi kikiriki stajao u kantama.

1 od 2

Preporučujemo

Komentiraj

Novo