Frizure koje frajeri baš i ne šmekaju!

24/10/2019

Iako nam se mogu činiti privlačima, slatkima ili zanosnima, neke od naših omiljenih frizura za muškarce su prava noćna mora...

Preduga kosa. Da, duga, zdrava kosa savršenog izgleda koja se nikad ne petlja i jednostavno leprša na svakom dašku vjetra, san je gotovo svake djevojke i jednostavno ne možemo zamisliti kako to ikome može biti odbojno. Ipak, ona je u stvarnosti rijetko ovakva. Kosa koja prelazi dužinu struka najčešće je tanka na rubovima, vidno oštećena, zapetljana i beživotna. Nerijetko predstavlja problem petljajući se o odjeću, teška je za održavanje i, osim ako nije besprijekornog izgleda, živcirat će ga jednako kao i vas. Na kraju krajeva, vašem će dečku smetati bilo što čemu ćete morati podariti onu količinu pažnje koju biste, u suprotnom, mogli podariti njemu.

Pixie cut. U posljednje vrijeme ova je frizura zavladala crvenim tepihom, ali ne i muškim srcima. Jednostavna, pristojna, elegantna frizura koja ne zauzima puno vremena, no možda ipak malo prekratka za njihov ukus? Prema mnogim muškarcima, ova frizura nije ženstvena. Ipak, mi se baš i ne bi složili. Jesu li vidjeli Jennifer Lawrence? Ili Charlize Theron?

Dreadlocks. Razumljivo, muškarcima koji nisu ljubitelji istog stila, ova frizura djeluje izuzetno neuredno. Iako navodno znatno olakšavaju život onima koji ih nose, dredovi znaju biti poprilično komplicirani za održavanje. Osim toga, jedini način promjene frizure je potpuno skraćivanje kose od mjesta na kojem počinju. No, ponovit ćemo, vaša kosa trebala bi biti izvor vašeg samopouzdanja, a to uključuje i pravo na vlastiti ukus!

Izrazito guste šiške. Bilo da su iznad ili ispod obrva, ovakve šiške stoje tek rijetkima. Osim ako niste vlasnica savršeno ravne kose, guste šiške iziskuju svakodnevno ravnanje, feniranje i oblikovanje i gotovo ih je nemoguće savršeno namjestiti bez pomoći stilista. Osim toga, muškarci su nam priznali kako ih činjenica da konstantno prčkate po kosi namještajući svoje šiške, lagano nervira. Doduše, ne možemo si pomoći, a da ne zavidimo neodoljivom izgledu Zooey Deschanel. Oni to nikad neće shvatiti.

Bob sa šiškama. „Veliki Gatsby“ natjerao nas je da se ponovno zaljubimo u elegantan stil 20-ih godina prošlog stoljeća, što se odrazilo i na naše frizure. Bob je frizura koja stoji gotovo svakoj djevojci i nama je prekrasna, ali još jednom, muškarcima djeluje staromodno i ne toliko ženstveno. Hmm, pitamo se jesu li i oni gledali film? Možda bi trebali.

Prečvrsta punđa. Objašnjenje leži u prevelikom postotku američkih tinejdžerskih filmova – štreberica s punđom i naočalama pada na najzgodnijeg frajera u školi koji ju ne primjećuje. Odjednom se na zabavi pojavljuje prekrasnih raspuštenih uvojaka i bez naočala, ostavljajući gomilu bez daha. Naime, muškarci spomenutu frizuru smatraju odbojnom zato što ih podsjeća na frizuru njihove najomraženije profesorice ili knjižničarke. Ipak, ova nas praktična frizura spašava od ogromnih ljetnih vrućina, a ako je dobro napravljena, može izgledati jako elegantno. Ipak, izbjegavajte na taj način vezivati kosu prečesto jer će ju to oštetiti.

Neukrotive kovrče. Nemojte nas pogrešno shvatiti – kovrčava kosa je prekrasna, nevjerojatno seksi i zanosna kad se održava, ali, ako o njoj ne vodite računa, vrlo bi brzo mogla postati zapetljana, neuredna i previše divlja. Naravno, i to ima svoje čari, ali muškarci obožavaju prstima prolaziti kroz našu kosu, a to baš i nije zabavno kad ona ostaje zarobljena na pola puta. Želite li svoju kovrčavu kosu učiniti zanosnom, pobrinite se da joj podarite dovoljnu količinu pažnje i ona će svakog muškarca ostavljati bez daha.

Cosmopolitan.hr

Komentiraj

Novo