Frajeri će teška srca priznati da ih nešto muči, neka to onda njegovo tijelo odradi za njega!

31/05/2019

Kad muškarac potiskuje emociju, ona mu bježi kroz ruke, izraz lica, položaj nogu, pa čak i kroz temperaturu tijela. Naučite pročitati sve to!

1. Pogled mu često bježi u stranu, a tijelom uzmiče od vas. Gleda li često negdje drugdje, a ne u vas njegove su misli na drugoj adresi. Ako tijelom nije okrenut prema vašem, otvoren je prema drugim ženama. Odmiče li torzo unatrag s rukama prebačenim unatrag preko naslona stolca, a glavu drži zabačenu unatrag taj vas je muškarac izbrisao iz svog sistema ili želi biti negdje drugdje. Uz to neobično kratko odgovara na sva vaša pitanja i ne pokazuje želju da se razvije konverzacija – znak da se odjavio iz tog odnosa.

Što to znači za vas? Shvatili ste da nije zainteresiran? Prestanite pričati. U potpunoj tišini dajte mu malo vremena da krene s onim što ga muči. Vjerojatno će primijetiti da ste "ohladili" i nešto reći. Ako ništa ne kaže, možda je vrijeme da krenete dalje jer vam ne pruža pažnju koju zaslužujete. S obzirom na to da govor tijela nije egzaktna znanost, potražite i druge znakove u vašoj vezi koji govore da nešto ne štima (nema seksa, sve više vremena provodi vani bez vas...) prije nego što ga zaskočite pitanjima.

2. Prekriva usta rukama ili se češka po nosu ili ušima. Imate pravo sumnjati u svašta. Kada dečko vara, uobičajeno je da mu lice oblije crvenilo. Njegove uši i nos će se ugrijati i počet će ga svrbjeti pa će se nesvjesno početi češkati. A kad prekriva usta rukom, podsvjesno pokušava spriječiti istinu da pronađe put prema van. Još neki znakovi pokazuju isto. Ton glasa mu postaje viši ili niži, griješi u govoru, možda oblizuje usne i gleda daleko od vas pogledom usmjerenim prema dolje i udesno.

Što to znači za vas? Kako ćete znati glupira li se zbog neke trivijalne stvari ili je golemi lažov? Suptilni pokret poput brzinskog dodira uha znači da je riječ o nečem sitnom pa možete to i pustiti bez rasprave. S druge strane zbog velikih laži koje muškarci prodaju u vezama osjećat će se zaista neugodno. To su laži koje vrijeđaju osjećaje - što su veće, to će on izgledati uznemirenije i crvenije. Natjerajte ga da progovori i recite mu: "OK možeš biti iskren sa mnom." Vjerojatno je u strahu da će vas povrijediti i razljutiti pa mu pokažite da ga nećete osuđivati. Hoćete li poludjeti nakon što kaže što ima, to je druga stvar. Ako odbije razgovarati, otvorite oči i uši za tragove koji bi mogli otkriti što u stvari skriva.

3. Ne može prestati dirati kosu ili provlačiti prste kroz nju. Igranje kosom nas smiruje pa tako nesvjesno pokušava otpustiti dio negativne energije koja ga obuzima. Isti je slučaj ako se igra dijelom svoje odjeće (npr. satom ili gumbom na jakni), gužva salvetu ili pokušava otrgnuti noktima etiketu na boci piva. Što je pod većim stresom, to će češće i brže ponavljati te pokrete. Možda će tresti nogama ili lupkati prstima po stolu.

Što to znači za vas? Prizovite ga u realnost tako što ćete ga navesti da bude svjestan svog tijela i onoga što ga okružuje. Predložite mu da odete u šetnju ili vožnju biciklom ili čak u kino. To će mu pomoći da se malo udalji od onoga zbog čega je nervozan. Kad se malo opusti, veće su šanse da se otvori i kaže vam u čemu je stvar.

4. Stisnute šake, skretanje pogleda i napetost u vilici. Neprijateljstvo je toliko teško sakriti pa će izbjegavati kontakt očima jer podsvjesno osjeća da će tako otkriti svoj bijes. U ovakvom se stanju nalaze muškarci spremni na fizički obračun kada su ljuti. Promotrite točku u kojoj se susreću njegova vilica i obraz. Ako su mu usne ukočene i vilica mu se savija, budite sigurni da je bijesan.

Što to znači za vas? Većina muškaraca ima fobiju od sukoba sa ženama. Radije ostaju nijemi nego da se svađaju ili razgovaraju. Da biste saznali je li ljut na vas ili nekog drugog pogledajte ga u oči (kad već on ne želi gledati). Ako vas prostrijeli pogledom na sekundu kad uspijete uhvatiti njegov pogled, vjerojatno ste vi objekt njegova bijesa. U tom slučaju možete ga brzo natjerati da progovori. Obratite mu se direktno: "Vidim da su ljut zašto mi ne kažeš što nije u redu?" Dokazat ćete mu da nećete bježati ako je uzrujan što je znak da vam je dovoljno stalo da razriješite stvar. Ako niste vi problem, podsjetite ga koliko će se bolje osjećati ako frustraciju izbaci iz sebe.

5. Sjedi na dlanovima. Ako je to slučaj kod vašeg dragog, pokušava kontrolirati ono što govori. No nije u stvar u tome da pokušava prikriti informacije nego ih pokušava izreći tako da nešto ne zezne. Obično djeca sjede na dlanovima, a odrasli to čine nesvjesno. Značenje je jednostavno – bojimo se da ono što ćemo reći neće biti drago čuti drugoj osobi pa želimo to učiniti na što ljepši način i discipliniramo se. Isto može značiti i ako drži dlanove jedan u drugome u krilu ili na stolu.

Što to znači za vas? Pogodite ga s nekom iskrenom izjavom poput: "Tako mi je drago što smo zajedno." Ili mu olakšajte situaciju svojom opuštenošću. Prebacite ruku preko naslona njegova stolca. Što ste vi opušteniji, to će njemu biti lakše.

6. Naginje se naprijed i sliježe ramenima, a pogled mu je uperen iznad vaše glave. Stručnjaci za neverbalni govor kažu da je to poza u kojoj se osoba sprema otkriti vrlo važnu informaciju. Poza je to slična onoj koju ljudi zauzimaju kada se mole, nagnuti naprijed gledajući gore, kao da traže milost. Ne očajavajte, ako dragi stane pred vas baš ovako, to ne znači da se sprema neka katastrofa. Možda se samo sprema priznati da treba nešto od vas.

Što to znači za vas? Blagim mu tonom recite: "Izgledaš kao da mi nešto želiš reći" i onda mu dajte prostora da progovori. Ako je problem u tome što na dan vašeg rođendana mora s ekipom s posla na team building neće dugo izdržati i sve će odmah reći. No ako je u pitanju veći problem, trebat će mu više vremena i veće su šanse da će vas ono što ima za reći uzrujati. Budite spremni a da vas ne uhvati panika. Imate vremena pripremiti se na sve.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj