Veliko sezonsko poliranje stila

27/04/2015

...koje pomalo ima veze i s proljetnim buđenjem, organiziranijim životom
i valom nove energije

Suočavanje s ormarom

Jutarnje druženje s punim ormarom vas više ne veseli jer znate da uz sve one divne beskorisne stvari stvarno nemate što obući. Čestitamo, pridružili ste se većini kojoj je već nekoliko sezona najnosiviji modni detalj – jutarnji stres, a da stvar bude još gora, ispada da je biti “pod stresom” postalo jako in i da taj “trend” o kojem svi vole pričati polako dobiva status bezvremenog, tik uz malu crnu haljinu i klasičan baloner. No uz ovih nekoliko savjeta vi ćete mu doskočiti, pročistiti ormar i promijeniti svoju šoping strategiju.

Pa nije se valjda slavna Coco Chanel uzalud trudila svojim opuštenim chic krojevima curama skratiti put do dobrog imidža. Osim toga, biti šopingholičarka bez plana i programa nije negativna osobina, samo svoju strast trebate svesti u razumne okvire i iskoristiti na malo korisniji način. Radije uživajte u kvaliteti, a manje u kvantiteti, psiholozi ionako stalno ponavljaju da nas gomilanje i impulzivna kupnja ne čine sretnima. Štoviše, vrlo brzo nas nakon peglanja kartice obuzme osjećaj grižnje savjesti, pogotovo ako je ugoda trenutačna, a neugoda rastegnuta na rate.

Zasučite rukave na klasičnom malom crnom blejzeru i krenite u akciju:

1. Stvorite bazu. Uske crne i indigoplave traperice, mala kožna jakna, crni blejzer, klasičan baloner, mala crna i bijela (ok, i nekoliko jednostavnih u boji) haljina te fina crna i bijela lagana košulja vaš su ulog u dobar stil – oni su vaša V.I.P. zona u ormaru.

2.  Suočite se s ostatkom. Najbolje trendi komade – s printom, šljokicama i resama – sačuvajte i nosite uz bazne, sve ostalo poklonite frendicama, nekoj udruzi ili prodajte na eBayu. Zvuči čudno, ali kako će se hrpa smanjivati, imat ćete sve više stvari za nošenje, a vaš stil bit će definiraniji.

3. Nagradite se za novu strategiju. Otvorite profil na Pinterestu i arhivirajte poželjne lookove i komade, kada krenete u kupnju, vaša nova šoping filozofija i mobitel pun dobrih ideja pomoći će vam da se kući vratite s vrhunskim ulovom.

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj