Umro je Karl Lagerfeld

19/02/2019

Svjetska ikona mode jutros nas je napustila, prenose svjetski mediji

Jedan od najpoznatijih modnih dizajnera svih vremena, ikona našeg doba, umro je jutros, u utorak, 19. veljače 2019., prenose francuski mediji, kao što su Closer, Paris Match, i mnogi drugi svjetski mediji, uključujući i BBC

Karl Lagerfeld, 85, kreativni direktor modne kuće Chanel, bio je jedna od najprepoznatljivijih likova modne industrije, poznat po marljivosti, kreativnosti, ekcentričnosti, i po tome što je radio do zadnjeg dana.

Lagerfeld je, osim za Chanel, radio i za svoju istoimenu modnu kuću Karl Lagerfeld, ali i Fendi.

Već nekoliko tjedana, mediji nagađaju o Lagerfeldovoj boležljivosti, jer Lagerfeld se nije pojavio na posljednjoj Chanel reviji, što se do sada nikada nije desilo.

Posljednja Chanelova revija na kojoj se Karl poklonio publici bila je ona za proljeće/ljeto 2019. za koju je u pariškom muzeju Grand Palais izgrađena umjetna plaža.

LAGERFELD-0389421758

Rođen kao Karl Otto Lagerfeldt 1933. u Njemačkoj, promijenio je ime iz Lagerfeldt i Lagerfeld jer je, kako je tvrdio, zvučalo komercijalnije. Kao tinejdžer se odselio u Pariz, postao asistent Pierre Balmainu, prije nego je radio za Fendi i Chloe u šezdesetima. Karijeru u Chanelu počeo je 1983., deset godina nakon što je Gabrielle Chanel preminula. Godinu dana kasnije, lansirao je svoj istoimeni brend.

Poznat po svojoj bijeloj kosi, konjskom repu i crnim naočalama, Lagerfeld je jednom rekao da mu se ponekad čini da je “karikatura samog sebe, i to mi se sviđa!”

Karl Lagerfeld, falit ćeš nam!

Fotografije: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo