Kime je zaluđena Aleksandra Dojčinović?

15/04/2013

Izlozi koji je ostavljaju bez daha, proljetne kolekcije, Facebook stranice, blogovi i manekenke. Plus - otkrivamo koja će Cosmo djevojka zabljesnuti u njezinoj crvenoj haljinici model Cosmo

Puno putuješ po svijetu, na jesen otvaraš i novi dućan u Stuttgartu, možeš li se prisjetiti tri dućana ispred kojih si ostala paf jer su te oduševili? Zaljubljena sam u izloge Bergdorf Goodmana i Selfridges. Mogla bih satima proučavati detalje. Nejverojatno kakve im ideje padnu na um, poželim da i sama mogu nešto slično napraviti u Zagrebu. I naše su klijentice zaslužile više glamura i uživanja u šopingu, no to će morati pričekati neki veći dućan i veći izlog.

Recimo da dobiješ nemoralnu ponudu da možeš opljačkati bilo koji dućan na svijetu, koji bi odabrala i zašto? Trenutačno sam zaluđena ljetnom kolekcijom Christophera Kanea. Nedavno sam pola sata piljila u njegove haljine i divila im se, srećom, prodavačice me znaju inače bi vjerojatno pozvale zaštitare.

yMožeš li nam otkriti kako nastaju tvoje kreacije. Recimo da smo čovječuljak u tvojoj glavi, što bismo vidjele? Ne mogu si priuštiti maštanje o savršenoj kolekciji, uvijek radim pod pritskom, što zbog vremena, što zbog činjenice da moji ljudi i njihov posao ovise o kolekcijama i mom radu. Mislim da je osnovna nit vodilja odgovornost, a ideja uvijek imam hrpu. Formula koja vrijedi u ovom poslu je sljedeća: manji ego = više dobrih ideja. Čuvam ih u glavi pa stavim na papir nekoliko dana prije stvaranja kolekcije.

Kako je bila odjevena posljednja djevojka za kojom si se okrenula? Okrećem se isključivo za muškarcima. Žene bi se trebale manje okretati za drugim ženama i prepustiti vlastitoj intuiciji, nije sve za svakoga. Najbitnije je da imaš samopouzdanja, samo tada možeš opušteno stvarati svoj stil.

Tri stvari koje si namjeravaš sašiti ili kupiti ovo proljeće? Proljeće ću provesti u XXL vestama jer mi rastanak od mojih bundica teško pada. Inače, kada je moda u pitanju, pravi sam zimski tip, obožavam čizme i slojevito oblačenje, šalove kape i slično. Svakako ću se počastiti torbom vedre boje, prošlo sam ljeto provela u širokim haljinama, a mislim da ću ovo u uskim minicama i hlačama.

Torbica

Koliko često mijenjaš "postav" u svom izlogu i koji ti je dosad bio najdraži? Izlog mijenjamo barem jednom tjedno. Najdraži - onaj prvi na dan otvaranja dućana, crvena duga haljina i crvena bunda. Kada su moje cure konačno digle taj dućan na noge, ostao je još samo izlog. Nakon što smo ga uredile, nas šest stoji ispred dućana piiljimo u taj izlog, a oči su nam pune suza. Bio je to nezaboravan trenutak, točka na i našeg višemjesečnog rada.

Recimo da moraš ući u modnu povijest po samo jednom predmetu (poput male crne haljine ili Chanelova kostimića), koji bi odabrala i zašto. Za mene je mala crna haljinica top 100 izuma svih vremena. Zvuči blesavo, ali ona olakšava život ženi isto kao i mikser ili perilica posuđa. Pa zamislite, trebaju vam tri minute da se ujutro spremite za posao, nemate problem s kombiniranjem cipela i torbica. Ušteda vremena i živaca je nevjerojatna.

Tri najdraže web stranice. Style.com mi je broj jedan. Naravno, svakodnevno pogledam i moj fashion.hr.

Blog i FB stranice koji te oduševljavaju... Ne pratim previše Facebook ni blogove, ali zato obožavam Instagram, pratim 200-tinjak modnih profila, nađe se tu dosta i blogerica, iako su za mene prave krajice velike modne urednice. Na fejsu mi je strašno važna moja Lei Lou stranica, djevojke koje je vode su zaista profesionalne i po rezultatima vidim da im jako dobro ide.

Aleksandra Dojčinović

Da možeš odabrati bilo kojeg fotografa i modele na svijetu za snimanje editorijala s tvojim kreacijama, koga bi voljela vidjeti ispred, a koga iza kamere? Kod nas ima toliko talentiranih cura. Ne znam, možda sam subjektivna, ali imam dojam da bi većina djevojaka mogla raditi vani, predivno znaju iznijeti odjeću. Naravno, favorit mi je moja draga ambasadorica Helena Šopar. Ona je prava Lei Lou djevojka: uspješna, vrijedna i jednostavna.

Osjeća li se cura drugačije kad odreže šiške? Da, osjeća se! Svako jutro kada ih moram namjestiti, pitam se što mi je ovo trebalo. Srećom, moj Kevin Murphy tim mi je na raspolaganju 24/7. Nedavno me prijateljica nasmijala rekavši mi: Alex, lako je tebi bit dobre volje kada uvijek imaš savršenu frizuru.

I za kraj, nominiraj tri dečka čiji ti se stil jako sviđa... Više mi se sviđa stil nekih mojih prijatelja i poznanika koji nisu javne osobe. Danas se frajeri sve bolje oblače, izbor im je velik, a imaju i hrabrosti. Sviđa mi se što drže do sebe, pitaju za savjet i eksperimentiraju.

Cosmo haljina


A djevojka koja je na našem natječaju "Uredi izlog Lei Lou i osvoji haljinu Aleksandre Dojčinović" osvojila najviše bodova i prekrasnu crvenu haljinicu model Cosmo je Andrea Galović. Čestitamo dobitnici i uskoro očekujemo fotku premijernog nošenja haljinice.

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj