Modna pravila koja morate prekršiti

16/06/2014

Neka su pravila kao stvorena da se krše. Saznajte koja su to...

Trendovi se mijenjaju iz godine u godinu, iz sezone u sezonu, no jedna je stvar u modi konstanta već desetljećima - pravila postoje da bi ih se kršilo!

Usklađene torba i cipele

Doba kada su cipele jednostavno morale biti u paseu s torbom daleko su iza nas. Naravno da usklađivanje nije zabranjeno, no slobodno se inspirirajte svijetom oko sebe i kombinirajte sve ono što vam srce želi!

Uzorci s uzorcima

Tko kaže da ne možete kombinirati životinjski uzorak, prugice, cvjetni uzorak, točkice... Tartan u kobinaciji s leopardom, točkice u kombinaciji s prugicama neki su od najupečatljivijih trendova kojeg imamo prilike vidjeti na ulicama brojnih modnih metropola.

Modro i crno

Jedno od temeljnih modnih pravila zabranjuje kombiniranje ovih boja, a budući da njihova kombinacija izgleda toliko dobro, ovo pravilo neka bude među prvima koje ćete prekršiti.

1

Šljokice i metalik tkanine

Zašto bi šljokice ili sjajne haljine bile rezervirane za noć? Ok, mini suknjicu ili haljinicu ipak ostavite za noćne provode, no slobodno kombinirajte nešto suptilnije komade sa šljokicama tijekom dana. Samo vodite računa da ostatak garderobe i dodataka ne bude toliko upečatljiv.

Sandale na bosu nogu

Ako nas pitate, sandale se uopće ne moraju nositi na bosu nogu. Dapače, u kombinaciji sa slatkim soknicama ili dokoljenkama izgledaju jako zanimljivo. I cool! A ono najvažnije je da nam se zahvaljujući čarapicama omiljene sandale vraćaju u život u mjesecima u kojima bi inače trebali zaboraviti na njih.

Srebro i zlato

Baš poput modre i crne, zastarjelo modno pravilo strogo je zabranjivalo kombiniranje zlatne i srebrne. Danas slobodno iskombinirajte zlatni sat i ogrlicu sa srebrnom torbicom. Ili cipelama. Pustite mašti na volju!


Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo