Kako omiljenoj obući produžiti životni vijek!

06/03/2020

Kako bismo što duže održali svoje cipele novima i očuvanima, pronašli smo neke super korisne savjete koje danas želimo podijeliti s vama!

Ove jednostavne korake možete poduzeti već danas i zaštititi svoje najdraže cipelice te im produžiti rok trajanja. Uostalom, zašto bi cipele bile samo za jednu sezonu?

1. Unaprijed smanjite štetu. Najbolja stvar koju možete učiniti za svoje cipele jest preventivno ih zaštititi; bilo da su od kože, platna ili brušene - nanesite zaštitu za kožu na njih i na taj ćete načini spriječiti prljavštinu, vodu i mrlje na svojim novim cipelama.

2. Izbjegavajte ih nositi dva dana za redom. Dajte svojim cipelama dan odmora; tako se imaju vremena osušiti i neće se trajno raširiti (jer kad se to dogodi, povratka nažalost nema).

3. Zalijepite gumeno dno. Ako dolaze bez gumene zaštite na potplatu, odnesite cipele postolaru i sami ih ugradite; osim što će vam potplat duže ostati nov i očuvan, bit će vam i nevjerojatno lakše hodati u njima!

4. Odvežite ih prije izuvanja. Svi smo krivi za izuvanje cipela prije nego smo ih odvezali; ali ako želite izbjeći trajno rastezanje cipela razmislite o ovoj navici još jednom.

5. Njegujte ih. Investirajte u dobru regenerativnu kremu za cipele i četku za kožu; tako ćete ih nakon svakog nošenja vratiti u prvobitno stanje!

6. Pravilno ih spremajte. Najgore što možete učiniti za svoje cipele (ali i robu!) jest držati ih nagomilane u kutu; uzmite si 15 sekundi od dana i pospremite cipele na odgovarajuće mjesto jer ako ih držite u kutu na gomili drugih cipela pojavit će se ogrebotine i izgubit će formu. Idealno bi bilo čuvati svaki par u originalnoj kutiji, ali ako za to nemate uvjete, pomoći će i samo to da nisu nagomilane jedne na druge.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj