Koloristička jesen s potpisom hrvatskih dizajnera

17/09/2018

Domaći dizajneri otkrivaju nove kolekcije za jesen/zimu 2018. i kao da se natječu koji će nas kolorit sezonskih nijansi više zavesti

DIANA VILJEVAC
Kolekcijom Jesen 2018. Diana Viljevac dodatno je učvrstila reputaciju brenda posvećujući kolekciju samouvjerenim ženama i nagovijestila obojenu jesen - kroz 12 haljina, konstrukcijski zamišljenih da naglase liniju tijela i obline te prekriju nedostatke na tijelu. Najveći odmak dizajnerica je napravila kroz kolorističko bogatstvo, te osim inovativnih modela haljina nudi paletu od 30 boja, dok odabir boje prepušta mašti i željama svojih klijentica koje tako u svom ormaru imaju unikatni i personalizirani proizvod. Krojevi odišu jednostavnošću i elegancijom, a prkos jeseni kroz dodatak jarkih boja dizajnerica objašnjava kao potrebu da stvara uravnoteženi kontrast: "Boje su važne jednako kao i kroj koji nosimo. Uz utjecaj koji boje imaju na naše osjećaje i raspoloženje, pokušala sam spojiti nespojivo i ponuditi klijenticama blagi odmak od uobičajenog. Zašto u tmurno i hladno jutro ne bismo obojili svijet?"

9

6

5

ETNA MAAR
Dizajnerica Andrijana Subotić Pjajčik koja stvara iza modnog brenda Etna Maar svim poklonicima pomalo mističnog izričaja predstavlja novu kolekciju za sezonu jesen/zima 2018/19. pod nazivom Illumination. Ovo je priča koja govori o modnom putovanju svake žene koja kao i u životu uvijek nađe i izađe na pravi put. "Željela sam pokazati bljesak, iluminaciju kreativnosti žene koja je dovoljno zrela i samopouzdana da pređe preko najtežih trenutaka u životu i vrati se svjetlu. Želim da se svaka osoba koja nosi Etna Maar komad prepusti životnim bljeskovima i pronađe jednostavnost i originalnost u svom modnom izričaju. Odabrala sam i različite materijale - umjetno krzno i kožu, viskozne jerseye, vunu, pamučna pletiva, kao i krojeve, na prvi pogled jednostavne, a opet otvorene tolikim mogućnostima kombiniranja", otkriva sama dizajnerica.

DSC_8067 1

DSC_8006 1

DSC_7973 1

 

KLISAB
Nova kolekcija oduševit će sve obožavatelje statement komada, koji u sad već prepoznatljivom stilu, čine razliku zahvaljujući jednostavnim zahvatima u kroju i detaljima. Vođeni idejom kreiranja odjeće koja je svojom formom udobna, ali i dalje statement, KLISAB, iza čijeg imena stoje dizajneri Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić, u novoj kolekciji predstavlja ključne outware komade poput balonera i parki. Ove jeseni nose se tamne boje, od sive, raznih nijansi maslinaste do plave i smeđe, a materijali su, kao i uvijek kod ovog branda, prilagođeni sezoni: jeans, vodonepropusni pamuk, keper, viskoza i vunena pletenina. Odmak od klasike dizajneri postižu laganom oversized siluetom pa baloneri i parke dobivaju izrazito naglašeni volumen u pokretu. 

KLISAB FALLFALL_2 (10)

KLISAB FALLFALL_2 (9)

KLISAB FALLFALL_2 (8)

 

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo