Cijeli se svijet oprašta od Lagerfelda

20/02/2019

U utorak je cijeli svijet ostao zatečen iznenadnim odlaskom modnog genija, a slavni se od njega opraštaju emocionalnim objavama na Instagramu

Malo manje od godinu dana prije svoje smrti Karl je otvoreno govorio o smrti i svojim pogrebnim planovima u jednom intervjuu, međutim tada nitko nije očekivao da će nas vitalni dizajner napustiti u manje od godinu dana. I sam je tom prilikom izjavio kako je obavio sve postojeće pretrage i utvrdio da je potpuno zdrav. "Pitajte me opet jesam umoran za deset godina" rekao je. Njegova je želja bila da ne bude pokopan, već kremiran te da mu pepeo bude prosut s pepelom njegove majke i voljene mačke - Choupette (ako umre prije).
Iako nisu baš svi iznenađeni (ipak je propustio zadnje dvije Chanelove revije, a to se nije dogodilo otkad je počeo raditi za njih 1983.), svi su potreseni.

"Neopisivo sam tužna što ovo čujem... bio si iznimno nesebičan prema meni profesionalno i privatno" napisala je Victoria Beckham.

"Počivaj u miru, Karl. Bila sam užasno nervozna kad sam te išla intervjuirati, ali se ispostavilo da si nevjerojatno duhovit i darežljiv. Hvala ti što si me pozvao na najglamuroznije događaje u mom životu, bila je čast poznavati te. I da, hvala na savjetu za suhi šampon, uvijek ću te se sjetiti dok si pudram periku." napisala je Alexa Chung.

"Privilegija je da mogu reći da sam radila s tobom, da sam te slušala kako pričaš, razgovarala s tobom i da mogu reći da si me oblačio. Stvarno sam imala sreće." naslovila je svoj tribute Lagerfeldu Vanessa Paradis.

"Samo nekoliko trenutaka nakon ovih tužnih (ali ne i šokantnih vijesti) stojim pred zadnjim fantastičnim ansamblom koji je potpisao Karl Lagerfeld. Ovo je kraj jedne iznimne epohe u modi i kulturi." zaključila je modna blogerica Susanna Lau.

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo