7 modnih pravila kojih se ne trebate držati

14/03/2019

Pravila su tu da se krše, zar ne?

Prije svega, nitko vam ne može govoriti što biste trebali, a što ne biste trebali nositi. Jedino što biste stvarno trebali nositi je ono što želite. Naravno, postoje mjesta i prilike koje zahtijevaju određenu dozu suzdržanosti i formalnosti, ali to već reguliraju pravila bontona. Ipak, danas su naši ormari slobodniji nego ikad prije, stoga smatramo da je vrijeme da i ova drevna modna pravila (čitaj: ograničenja) ostavimo u prošlosti.

Ne smijete nositi tamno plavu crnu zajedno!

Zašto ne? Kombinacija tamno plave i crne je jedna od najviše šik kombinacija uopće poznatih ženskome rodu! Želite li stvarno reći da tamno plava vesta na uske traperice i crne mokasinke neće izgledati besprijekorno elegantno i jednostavno?

U svečanim prilikama morate nositi visoke pete!

Ovo je najveća laž od svih! Ništa nije manje elegantno od neudobnih cipela ili cipela u kojima vam je teško hodati. Visoke će pete uvijek biti in, ali odavno im se pridružio i velik izbor jednako elegantnih ravnih modela.

Cipele i torbica vam uvijek moraju biti usklađeni!

Da, ali samo ako ste engleska kraljica! Danas ćete djelovati više modno osviješteno ako uspijete "isfurati" tenisice s dizajnerskom torbicom. Treba imati na umu da je nekoć modna industrija bila bitno drugačija nego danas i žene su ulagale u usklađene komplete cipela i torbica, koje su onda mogle nositi godinama. Danas to više nije tako pa ni pravilo više ne vrijedi, iako ne treba podcijeniti korisnost jednog kvalitetnog kompleta modnih dodataka.

profimedia-0194887289

Ne smijete miješati metale!

Jeste li vi zlatna ili srebrna cura? Više ne morate birati! Miješanje boja i gomilanje slojeva su trendovi i u svijetu nakita! Nemojte se ustručavati istovremeno staviti vaše omiljene zlatne srebrne komade.

Vaša građa određuje što smijete, a što ne smijete nositi!

Ako pratite sve one savjete o tome kako biste trebali nositi određene krojeve, koji pokrivaju vaše nedostatke, a ističu dobre strane, završit ćete s veoma dosadnim ormarom s nekoliko krojeva u različitim bojama. Stoga zaboravite to i ugledajte se na novu generaciju mladih djevojaka koja redefinira etikete vezane uz građu i nosi štogod poželi.

Ne miješajte uzorke!

Manje nije više! Više je više! Tako je sa svim u današnjem svijetu pa i s miješanjem printova. Nemojte biti dosadni i sramežljivi, pokažite svoj odvažnost i kreativnost miješanjem printova! Možda vam se čak i svidi...

Smijete samo nositi odjeću za vaš spol!

Seksualnost nikad nije bila likvidnija, a dobra je stvar što moda može postati stvarno zabavna kad počnete kršiti norme. Muški su krojevi odjela za žene ionako jedan od većih modnih trendova 2019., a muškarci u suknjama više nisu ni vijest na modnim pistama.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj