Zašto žene glume orgazam (prečesto)?

28/10/2018

Četrdeset posto žena priznalo je ovu činjenicu

"Nikad nisam doživjela orgazam. Ni s njim, ni s bilo kim drugim. / Svršila sam samo vlastoručno i s jednim tipom – a svi misle da sam svršila s njima. / Onaj tvoj “magični potez”? Čista pušiona. Jednom sam zastenjala da bi prekinuo s tim, a sad se moram praviti da mi se sviđa. / Prošle sam godine glumila s njim gotovo sve orgazme" - samo su neki od niza odgovora koje su žene u jednoj anonimnoj anketi priznale. 

Prema mnogim istraživanjima čak 40 posto žena redovito (i često) glumi orgazme. 

"Dečki, ne nalažite rješenja; umjesto toga, pitajte je što voli, neka vam to i pokaže”, predlaže seksualni terapeut David Ortmann i dodaje: “Recite joj da biste je željeli gledati kako se dira jer vas to uzbuđuje, a i naučili biste kako je treba dirati. Dok masturbira, ljubite joj vrat, nježno dotaknite bradavice, noktima lagano prelazite njezinom kožom. Obratite pozornost na njezine pokrete prije i tijekom orgazma, kopirajte način na koji se dira."

Psihologinja Erica Marchand predlaže da joj postavite kratka pitanja kako je ne biste omeli: “Brže ili sporije?”, “Nježnije ili grublje?”, a ne “Što da sad napravim?”

Zapamtite, klitoris je malen, stoga male promjene mogu značiti veliku razliku!

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo