Vjenčani običaji koji su pomalo out

08/07/2013

Čini se da je neke vjenčane običaje pregazilo vrijeme, s razlogom. Bliži li se i vaš veliki dan, razmislite kako želite da ceremonija izgleda. Mislite li se pridržavati nekih običaja samo zato što su ponegdje još uvijek duboko ukorijenjeni?

Nedavna anketa pokazala je da većina žena mijenja svoje prezime nakon što se udaju, tj. uzimaju muževo prezime. No, tu je i hrpa drugih zastarjelih običaja o kojima bi vi zajedno sa svojim frajerom trebali dobro razmisliti prije vjenčanja.

1. Bacanje buketa
Mnogima je to najuzbudljiviji dio vjenčanja, međutim dok gomila žena oko tebe silom želi uhvatiti buket i ruši sve pred sobom to nije nimalo privlačno. Osim toga, zašto buket ne bi ostao kod same mladenke?

2. Skidanje podvezice
Idealno vrijeme da vaš mladoženja stavi glavu između vaših nogu je medeni mjesec, gdje možete uživati jedno u drugome, a ne pred vašim roditeljima, rodbinom i prijateljima.

3. Djeveruše
Hej, u 2013. smo! Ima li uopće smisla prisiljavati naše prijateljice da budu uniformirane u identičnim haljinama i stoje kraj nas na vjenčanju u neudobnim štiklama? Stvarno nema razloga za to, iako još uvijek ima žena koje sanjaju o tradicionalnom vjenčanju, gdje će svi običaji biti ispunjeni.

4. Bijela haljina
Iako većina vas želi na taj poseban dan zablistati u klasičnoj bijeloj glamuroznoj vjenčanici, nemojte u startu odbaciti sve modne kreacije za vjenčanja u jarkim bojama koje u današnje vrijeme vladaju modnim pistama.

5. Otac će vas voditi do oltara
To je još jedna stvar koju će većina vas učiniti iako vam neki drugi običaji idu na živce. Iako vas u tom slučaju otac predaje kao objekt vašem budućem mužu, mislim da ipak ne želite same hodati niz prolaz među uzvanicima prema oltaru. Ako ništa, bar će vas otac držati uspravno.

6. Mladoženju vidite tek kada hodate prema oltaru, a i on vas vidi tek tada u vjenčanici
Većini se sviđa ovaj običaj. To je nekako romantično, zar ne? Međutim, sva praznovjerja, kao na primjer ako uhvatite pogled nekog od uzvanika to je nesreća za vaš brak, vjerojatno su vam bezvezna, jer u tom trenutku želite samo zagrliti svog mladoženju i čuti kako vam kaže da ste predivni u vjenčanici.

7. Rezanje torte
Postao je običaj da mladenci režu svoju savršenu svadbenu tortu, međusobno se hrane njome i razmazuju je po licu. Želite li doista komade torte na svojoj haljini i želite li pokvariti svoj savršen make - up? Miislimo da se samo želite vratiti na plesni podij i uživati, jer je ovo ipak samo vaša noć!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj