Kako zadržati suze pod kontrolom

12/05/2011

Ima situacija, i na poslu i u privatnom životu, kada nam je teško zadržati pribranost i spriječiti te izdajice da otkriju "neprijatelju" kako se zapravo osjećamo. Možda ih ponekad, u nekim situacijama, možemo obuzdati ili barem odgoditi. A možda to i ne želimo

s

AKO ČVRSTO VJERUJETE DA PLAČ NIJE ZNAK SLABOSTI, ne ispričavajte se kada postanete emotivni. Pokazujući nekome da ste zbog nečega strastveni, automatski će vam se vratiti dio kontrole.

DA BISTE SE BORILI PROTIV TOG GROZNOG OSJEĆAJA KADA POČINJU NAVIRATI SUZE, duboko udahnite i pokušajte se koncentrirati na činjenice vezane uz situaciju u kojoj se nalazite, a ne na vlastite osjećaje.

AKO SE PRIPREMATE NA SUOČAVANJE S NEKIM, fokusirajte se na ono što želite reći - to će vam pružiti osjećaj kontrole.

NE BOJTE SE OTIĆI KUĆI I DOBRO SE ISPLAKATI DEČKU ILI CIMERICI NA RAMENU. Ako vam to pomaže da lakše prebrodite sve loše što vam se taj dan događa na poslu, zamislite da ste već stigli doma i da ridate iz dubine duše.

KADA ZNATE DA ĆETE VIDJETI NEKOGA KOGA NE ŽELITE VIDJETI, držite se kratkog i jednostavnog razgovora. Budite svjesni svega što govorite i ako osjetite da vas obuzimaju emocije, otiđite u toalet da se saberete. Taj je osjećaj poznat svim ženama pri prvom susretu s bivšim za kojeg ih itekako vežu osjećaji.

 

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo