Kako ne ostaviti dojam internetske uhode?

18/09/2018

Jasno je da ćete obaviti detaljno instagramsko istraživanje na temu svoje nove simpatije, no kada je pravo vrijeme da ga dodate i na Snapchatu? Je li okej lajkati njegove statuse na fejsu? Poslije koliko sastanaka je u redu postaviti vašu zajedničku fotku na Instastory?

Ne dopustite da vas netko uvjeri da su ove sitnice nevažne jer dečki na samom početku veze primjećuju i najsitnije detalje. “Tako ćete provjeriti koliko je partner uopće zainteresiran za upuštanje u vezu s vama”, tvrdi sociologinja Lisa Wade, autorica knjige “American Hookup: The New Culture of Sex on Campus”.

Uzimajući sve to u obzir, donosimo vam vodič za integriranje u baš sve profile vašeg novog partnera na društvenim mrežama.

 

Nakon trećeg sastanka
Prijatelj ili pratitelj? 
“Neka prođu barem tri dejta prije nego što pošaljete simpatiji zahtjev za prijateljstvo ili ga počnete pratiti na društvenim mrežama, čisto da i sami budete sigurni želite li njegove objave na svom news feedu”, savjetuje Laurie Davis Edwards, osnivačica stranice eFlirt. “Ako se povežete na internetu s dečkom koji vam se sviđa prije prvog sastanka, može izgledati kao da ga želite uhoditi.” Vi to, naravno, možete napraviti, ali bez njegova znanja i dokaza za to koji se pojavljuje u njegovim notifikacijama.

Tijekom sedam dana
Lajkajte post
“Kada postanete frendovi, možete lajkati objave svoje potajne simpatije”, kaže Leonard Kim, ekspert za društvene mreže na Influence Tree. Pripazite se, ipak, slučajnih lajkanja fotki postavljenih prije nekoliko godina. Takav potez jasan je pokazatelj da je pod vašom danonoćnom prismotrom, što je muškarce uglavnom odbojno.

Nakon ­tjedan dana
Pratite njegove storyje
Ne razmišljajte previše! U ovom trenutku uzajamno praćenje objavljenih storyja na Instagramu ili Snapchatu apsolutno je prihvatljivo, zato na vrijeme pripremite kokice – film samo što nije počeo.

Tijekom drugog tjedna
Pošaljite mu DM (direct message)
Cool je poslati mu poruku kao odgovor na smiješan Snap ili fotku koja je povezana s konverzacijom koju ste nedavno vodili. Ipak, za nešto opširnije i ozbiljnije chatove birajte stari dobri SMS.

via GIPHY

Nakon mjesec dana
Komentiranje je ­konačno dopušteno
“Komentari ispod fotki vidljivi su vašem partneru, ali i njegovim prijateljima pa se na ovaj korak odlučite tek kad ostvarite jaku vezu”, upozorava Edwards. Da se ne biste našli u situaciji da vas njegova teta poziva na upoznavanje odgovorom na vaš komentar “Presladak si ovdje srce ”, na početku koristite samo emotikone .

Kad veza postane javna
Objavite spontanu fotku
Čestitamo! Sada svoj feed možete osvježiti fotkama sa svojim dragim od onog divnog piknika na koji vas je vodio – naravno, ako se on slaže s tim. “Neki ljudi zaista cijene privatnost”, objašnjava Kim. Jednostavno ga pitajte: “Hej, sviđa mi se ova fotka, slažeš li se da je objavim na Instagramu?” Ako odgovor bude potvrdan, spojite fotku sa smiješnim natpisom i dobit ćete win-win situaciju.

Nakon ŠEST mjeseci veze...
Otkrijte svoju ljubav na Instagramu
U ovoj fazi veze prihvatljivo je da natpis ispod fotke sadrži i ljubavne izjave ili srcolike emotikone – nešto što će vašem partneru, ali i vašim pratiteljima izgledati slatko, a ne previše patetično. Prije nego što kliknete podijeli, uvjerite se da imate zdravu i sretnu vezu. Ne želite se osramotiti mogućim prekidom nakon tog odvažnog poteza, poručuje Alysha Jeney, osnivačica Modern Love Counseling i ljubavna terapeutkinja iz Denvera.

Kada želite da cijeli svijet zna za vašu ljubav
Promijenite status veze
I sama pomisao na promjenu statusa veze djeluje vrlo staromodno. Ipak, jednom kada ste vas dvoje potpuno sigurni u svoju vezu, to se može činiti kao potpuno normalan korak u njezinu razvoju. Ako svi već znaju da ste u vezi, status ne morate mijenjati. No ostatak svijeta bi zaista trebao doznati da ste zaručeni ili vjenčani.

via GIPHY

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj