Kako osvojiti njegovu mamu?

01/08/2017

Nitko ne želi "svekrvu" na suprotnoj strani...

Kada osvojite dečka, napravile ste tek prvi korak. Slijedi upoznavanje njegove obitelji, a poželjno je da i njih osvojite, posebno njegovu majku. Nije neophodno da vas njegova obitelj voli, ali jasno je da će vam odnos biti puno ljepši i jednostavniji ako njegova obitelj podržava vaš odnos. Isto je i s vašom obitelji, no ovdje ćemo se fokusirati samo na to kako impresionirati svoju buduću svekrvu. 

Njegova vas obitelj pozove na nedjeljni ručak kako bi vas prvi puta upoznali. Evo kako se trebate ponašati:

1. Nemojte kasniti 

Obitelj vašeg partnera pozvala vas je na nedjeljni ručak kako biste se upoznali. Kašnjenje bi značilo nepoštovanje i nikako ne biste ostavile dobar dojam odmah na početku. Zato se potrudite biti točne. S druge strane, nije dobro doći ni prerano, možda obitelj neće biti spremna sat vremena prije pa ćete ih dovesti u neugodnu situaciju. 

2. Nemojte doći praznih ruku 

Mali znak pažnje može imati veliki učinak - pozitivan. Dovoljno je da ponesete butelju vina, bombonijeru, cvijeće... Nemojte ni pretjerati s poklonima, ostavit ćete dojam kao da se previše trudite što im se vjerojatno neće svidjeti.

3. Izbjegavajte alkohol 

Ponude li vam kratki aperitiv prije ručka ili vino uz ručak, ne morate odbiti. No, nemojte pretjerati s alkoholom. Nitko se ne želi napiti i osramotiti na prvom upoznavanju s partnerovom obitelji, zar ne?

4. Pripazite na ponašanje

Trebate biti svjesne da ćete upravo vi biti u centru pažnje. Trebale biste biti prirodne, nenametljive, nasmijane. Pripazite da ne mljackate dok jedete, ne govorite punih usta, da se ne smijete preglasno, da se odnosite s poštovanjem prema njegovim roditeljima, da im persirate...

5. Pomozite raspremiti stol

Kada dođete, vjerojatno će sve već biti spremno i servirano, ali ako postoje još neki poslovi koji se trebaju napraviti prije ručka, ponudite svoju pomoć. Nakon ručka bez pitanja ustanite od stola i pomozite raspremiti stol. Pozitivan dojam je zagarantiran!

Prođete li uspješno svih ovih 5 koraka, šanse da ste osvojile njegovu mamu jako su velike! No, nemojte na drugom susretu zaboraviti sve ovo i pokvariti prvi, dobar dojam.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj