Kako izgleda "normalna" vagina?

27/02/2019

Jeste li ju ikad pogledale?

Kao prvo, to što zovemo vaginom je zapravo stidnica, a samu je vaginu nemoguće pogledati jer je to, anatomski govoreći, doslovno rupa, odnosno mišićavi kanal, koji povezuje vašu maternicu s vanjskim svijetom. Da ne kompliciramo s nomenklaturom, u nastavku će se članka riječ vagina koristiti kako ju inače kolokvijalno koristimo - za stidnicu (to je onaj dio koji zapravo možete vidjeti, sa stidnim usnama i klitorisom).

Kao što ljudi imaju različite noseve, dlanove i uši, tako žene imaju različite vagine. Najčešći je look za vagine da se male stidne usne nalaze unutar granica velikih stidnih usana. Onda to izgleda otprilike ovako:

profimedia-0351677547

Ipak postoji mnogo različitih tipova vagina, a ne smije se zaboraviti ni da ne postoje dvije jednake vagine, već je svaka jedinstvena na svoj način.

Ovo su ostali česti tipovi vagina:

1. Istaknute male usne

2. Izdužene male usne

3. Kraće male usne

4. Pune velike usne

5. Tanke velike usne

Dakle, s obzirom na to koliko različitih tipova vagina postoji i na razlike među pojedinim vaginama unutar jednog tipa, možemo jedino zaključiti da ne postoji jedinstven "normalan" izgled vagine. Svaka je vagina lijepa na svoj način, zato uzmite ogledalo trenutak i bacite pogled na svoju. Ako to još nikada niste napravile, pogledajte ovaj video u kojem žene prvi puta vide svoju vaginu za motivaciju (ili moralnu podršku).

Cosmopolitan.hr

Komentiraj

Novo