Zašto se žene lijepe na nedostižne muškarce?

05/12/2017

Kao što je Carrie na Facu u seriji Seks i grad

Glavni problem kada je riječ o gospodinu Faci je njegova nedostižnost, ali ne zbog bogatstva, ljepote ili gotovo savršenosti. Nije razlog ni činjenica da proživljava traume iz prošlosti u kojima mu Carrie pokušava pomoći, već to što on nju zapravo ne voli. Ili puno više voli samog sebe, što ne čini veliku razliku.

Sindrom Face proširio se na mnoge „Carrie“ širom svijeta koje čekaju da ponovno budu s muškarcem kojeg vole – u nadi da će sljedeći puta biti drugačije i kako će on konačno pokazati da su one ljubav njegovog života s kojom će ostati i u dobru i u zlu...

No, ovo su razlozi zašto biste trebale izbjegavati takve frajere:

Spoticanje o isti kamen

Gospodin Faca ima tu sposobnost da vas povrijedi puno više nego bilo tko drugi, a da to čak ni ne primijeti. Zato što su mu na prvom mjestu, osim njega samoga, njegov posao i položaj u društvu.

Mislite da je on ljubav vašeg života, ali ne zato što je dio slagalice koji nedostaje, već zato što to neprestano spajanje i razdvajanje idealiziraju vašu vezu.

Doista mislite da su najveće ljubavne priče pune turbulencija, uspona i padova i da tako treba biti?

Kao i uvijek, Faca će se ponovno vratiti i uništiti sve svojim egoizmom - jer samo žene osjećaju magiju i samo su one spremne staviti u drugi plan svoje želje, posao, prijatelje i same sebe zbog njegovih želja. Kada razmislite hladne glave, ovo i ne zvuči baš sjajno!

Prava ljubav uvijek pobjeđuje, a ova ne – jer nije prava!

Opčinjenost lošim muškarcima

I tako kroz život gubite one dobre dečke... Jedno istraživanje pokazalo je da žene ne privlače nasmijani i sretni muškarci simpatičnog izgleda. U ovom istraživanju, u kojem su prikazane fotografije muškaraca s različitim izrazima lica, žene su birale one ponosne, prkosne, ozbiljne...

Nije li bolja ljubav koja nas prihvaća takvima kakvi jesmo i za koju ne moramo uništavati svoj život i svoju osobnost?

Najveća slabost

Faca predstavlja vašu želju za ljubavlju. Ta misao sreće što ste s tako moćnim, inteligentnim i jakim čovjekom duboko se urezala u vas, a najgori stav koji prati tu misao je onaj u kojemu sebe vidite kao ženu koja ne zaslužuje sve to. A ako ne zaslužujete, onda vam on može napraviti što god poželi?

Trebate raditi na samopoštovanju tako što ćete odbiti obnoviti ljubav s čovjekom koji vas je već jednom povrijedio ili se, s druge strane, nećete upuštati u novu vezu s čovjekom koji je veoma sličan prethodnom. Čak i ako vas to jako rastužuje.

Foto: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo