Zašto ga ne biste smjeli guglati prije prvog dejta

20/10/2015

O tehnologijo, toliko si nam toga dobrog donijela. Zahvaljujući tebi jednim klikom možemo naručiti haljinu iz Pariza, prodati glupi poklon koji smo dobili od dečka i pričati s mamom u drugom gradu preko video veze, a sve to udobno zavaljeni u svoj trosjed. Većinu aspekata naših života si olakšala, ali jedan si nam otežala - onaj ljubavni!

Uhođenje simpatije na internetu prije prvog izlaska postao je "must have" modernih veza i napast kojoj je teško odoljeti. Zahvaljujući Facebooku, u desetak minuta možete saznati u koju je srednju školu išao, kako mu se zove kućni ljubimac, gdje radi i imate li nekog zajedničkog prijatelja. Isto tako možete saznati je li ikad bio akter nekog privatnog porno uratka, da li je služio zatvorsku kaznu, pronevjerio lovu u zadnjoj kompaniji u kojoj je radio ili je možda optužen za serijska ubojstva.

Šalimo se, naravno, ali da, mnogo je informacija o svima nama dostupno otkako je Google i sličnih pretraga. U kojoj mjeri ono što otkrijemo utječe na naše odluke u vezi neke osobe? Anketa koju je proveo dejting portal Match.com otkrila je da bi 49 posto žena otkazalo dejt nađe li što kompromitirajuće o muškarcu s kojim planiraju izaći. Zapravo, ne mora to nužno biti ništa šokantno, dovoljna je sitnica pa da izgube volju. Mnogo je razloga zašto je igranje Sherlocka Holmesa glupo, a zbog ove tri to biste hitno trebali prestati raditi.

1. Sve ste krivo povezali
Vidjeli ste fotku njega obučenog kao Darth Vadera i zaključili da je garant jedan od onih dosadnih štrebera koji u slobodno vrijeme ide na konvencije Ratova zvijezda. A zapravo je samo vodio svog malenog bratića u maškare.

2. Ubili ste misteriju
Rekao je da će vas sljedeći vikend odvesti na najljepše mjesto na svijetu i nije želio otkriti kamo. Nije ni morao jer već znate gdje vas vodi. Na profilnoj fotki na fejsu pozira kraj Plitvičkih jezera, a ispod u komentaru piše: "najljepše mjesto na svijetu".

3. Pogrešno zaključili da je Igrač.
Na fotkama iz jednog noćnog kluba, na kojima je tagiran, pozira u društvu dviju seksi plavuša. Garant ih mijenja kao čarape, zaključi ste. Šteta što niste skužili da jedna plavuša ima isto prezime kao on. To su njegova sestra i njezina najbolja prijateljica.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj