Što vaš stil zaljubljivanja govori o budućnosti vaše veze

01/08/2018

Na temelju načina na koji ste se zaljubili možete predvidjeti u kojem će se smjeru razvijati i koliko će vam veza biti sretna

Svaki način zaljubljivanja ima prednosi i nedostataka, ali ako barem otprilike znate iz čega se rodila ljubav, lakše ćete moći pretpostaviti ima li ona budućnost - objašnjava dr. Ayala Pines, autorica knjige "Zaljubljivanje". Evo na koja se tri osnovna načina može zaljubiti, a da toga možda niste ni svjesni.

LJUBAV NA PRVI POGLED. Čim ste ga vidjeli, zatreslo vam se tlo pod nogama. Bilo vam se ubrzalo, ruke se oznojile, noge zadrhtale, želudac se stisnuo...Isti čas ste bili fascinirani. I zaljubljeni. Ali i više od toga. Osjećali ste da volite tu osobu, da u njoj ima nešto posebno što budi vaše najdublje emocije. Zaljubljenost na prvi pogled nije rijetka, no stručnjaci tvrde da se može desiti i ljubav na prvi pogled. Nitko nema odgovor na pitanje o kojem je to spoju faktora riječ, no manje više svi spominju kombinaciju jake fizičke privlačnosti, nekog posebnog trenutka ili sudbonosnog događaja tijekom koje su se ti parovi upoznali i njihove podsvijesti koja je prepoznala indicije da bi se s predmetom svoje žudnje mogla slagati.   Potencijal trajnosti veze: Dobar. "U svojim sam istraživanjima na temu ljubavi na prvi pogled obuhvatio više od 1500 ispitanika. 55 posto onih koji su izjavili da su se zaljubili na prvi pogled završilo je u braku. Jedan od razloga zbog kojeg ljubav na prvi pogled ima potencijal za uspjeh jest otvorenost partnera. Oni koji se zaljube na prvi pogled dokazuju da nisu nekomunikativni, da su otvoreni i spremni na razgovor, a time i spremni na rješavanje potencijalnih problema u vezi.

KASNO PALJENJE Kad ste se sreli, ništa se nije desilo. Nije bilo vatrometa, nisu frcale iskre, jedva da ste doživjeli jedno drugo. Tek nakon što ste se par puta  sreli u gradu i malo popričali, do mozga vam je doprijelo da vam se taj dečko sviđa. Možda ste zajedno radili u uredu, no nikad niste blisko surađivali, fizički nije bio vaš tip, no nešto se među vama desilo na božićnom domjenku. Neka čudna kemija koja se pojavila niotkud. Nije točno. Kemija se stvorila u onom trenutku kad ste počeli razgovarati. Desilo se nesvjesno zbližavanje! Koje se onda pretvorilo u svjesno primjećivanje činjenica da vam se sviđa. I vi njemu. Potencijal trajnosti veze: Odličan. "Veze koje se razviju sa zakašnjelom reakcijom u najvećem su broju slučajeva čvrste i stabilne, otporne na krize i obećavajuće glede budućnosti", kaže Greg Godek, autor knjige "1001 način da budete romantični". Zaljubili ste se nakon što ste shvatili da imate sličan sustav vrijednosti  i dijelite slične interese, da vas nasmijavaju iste stvari...A upravo je to naposlijetku jedino važno. 

OD MRŽNJE DO LJUBAVI  Što se to mora dogoditi da vam onaj najantipatičniji, prepotentni i u svakom smislu odbojni frajer "na kojeg ne biste ni bicikl naslonili", odjednom postane napet? Misite da takve mogućnosti nema? Varate se. Vi ste s njim već snažno povezani, čim osjećate tako jaku emociju, pa makar to bila i mržnja. Koliko vas nervira, toliko vas i pali. Ima u njemu nešto nepodnošljivo. I nešto nepodnošljivo seksi. Potencijal trajnosti veze: Ne baš dobar. Očito ste prilično različiti kao osobe što bi dugoročno moglo izazivati svađe i nesuglasice. Jedno je sigurno. Nikad vam neće biti dosadno. 

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo