Kako poboljšati vezu

02/04/2013

Primijenite nešto od ovih 20 jednostavnih načina za poboljšavanje odnosa i uživajte!

1. Primijenite menadžersku logiku na svoju vezu. Mega uspješni ljudi ne jadikuju zbog svojih neuspjeha, nego gledaju na njih kao priliku za učenje. Razmislite: što ako je taj prekid najbolje što mi se dogodilo u životu?

2. Zatvorite vrata kupaonice. Ne možete zadržati seksi mističnost ako vas on gleda i razgovara s vama dok ste na WC-u.

3. Recite da vam je žao. Ljubav podrazumijeva i riječ „oprosti“. Ponekad se u žaru svađe previše brinemo oko toga jesmo li u pravu i trudimo se dokazati to zaboravljajući da smo u istom timu. Ali u svađi nikad ne pobjeđujete ako se druga strana nakon toga osjeća jadno.

4. Nazovite prijateljice kad želite jadikovati. Kod žena razgovor o problemima oslobađa hormon oksitocin i snižava razinu stresa, a muškarce takvi razgovori umaraju i frustriraju. Partneru se obratite kad trebate prijedloge ili rješenje problema.

5. Više se mazite. Kada je riječ o dugogodišnjim vezama, maženje je jednako važno kao i seks. Oboje oslobađa hormon oksitocin koji vas povezuje s partnerom, ali isto tako snižava i razinu stresa i krvni tlak te povećava dobro raspoloženje.

6. Jedite i vježbajte kao da ste singl. Naravno da želimo nekog tko će nas voljeti bez obzira na sve, ali ako ćemo stalno biti u trenirci i naručivati dostavu brze hrane, šaljemo poruku kao da nas nije briga i da nam nije stalo.

7. Razgovarajte o novcu. Otvorite sve karte: pitajte o prihodima, dugovima i financijskim ciljevima. Financijska nekompatibilnost je vodeći uzročnik raskida i razvoda pa je poželjno znati kako razmišljate o financijama.

8. Shvatite što želite. Zapamtite da veze nisu automati i da je potrebno konstantno ulaganje. Umjesto da čekate da se nešto promijeni samo od sebe, budite iskreni o tome što želite – s muškarcima s kojima hodate i sami sa sobom.

9. Riješite se smiješnih očekivanja. Odlično je imati visoke kriterije, ali ako oni prelaze jednu stranicu A4 papira, vjerojatno ste malo preizbirljivi. Prekinite s dečkom iz vaših fantazija i prihvatite činjenicu da savršen muškarac za vas neće biti savršen. I to je u redu jer niste ni vi.

10. Prestanite se uspoređivati s drugima. To je toksično. Umjesto da se žalite i uspoređujete s frendicama ili slavnima, pogledajte se u ogledalo i zapitajte: Što ste dosad naučili? Što želite postići?

11. Budite logični. Zaljubljivanje aktivira istu reakciju dopamina u mozgu kao i kokain pa zapamtite da ste tijekom prvih nekoliko mjeseci veze pod utjecajem slijepe zaljubljenosti. Podsjetite se na to da budete racionalni, postavljajte pitanja i zaista slušajte. Čak i one odgovore koje ne želite čuti.

12. Prestanite analizirati bi li prvi dejt mogao biti sudbonosni. Pretvaranje da se nalazite s frendom može pomoći da se osjećate sigurnije i opuštenije – što je također jako privlačno.

13. Prestanite s multitaskingom. Maknite mobitel tijekom večere, aktivno slušajte i ne razmišljajte o vašem inboxu tijekom seksa. Budite više prisutni u svojoj vezi.

14. Planirajte avanture zajedno. Ako vam je dosadno, pokrenite se. Učite strani jezik zajedno, otiđite na izlet ili u zabavni park. Najvažnije je da se nikad ne prestanete zabavljati.

15. Darujte. Mali darovi tijekom godine održavaju osjećaj blagdanskog ugođaja. Nešto jednostavno poput masaže ili pripremanja omiljene večere nakon stresnog dana može povećati intimnost.

16. Pripazite na svoje manire tijekom rasprave. Teško je biti pristojan u žaru trenutka, zato postavite pravila unaprijed. Znači bez vrijeđanja i svađanja u javnosti.

17. Očistite svoj emocionalni život. Dajte si dopuštenje da se riješite toksičnih prijatelja, bivših koji se nisu htjeli obvezati, ali se uvijek pojave u vašom životu kad počnete novu vezu i svih onih na čiji spomen poželite kliknuti 'ignore'.

18. Planirajte seks. Možda ne zvuči seksi, ali što se više seksate, više ćete željeti seks. A to je i odličan izgovor za kupnju više seksi donjeg rublja.

19. Partneru često dajte komplimente. Lako je kritizirati, ali koliko često zahvalite partneru za nešto što vam ja napravio? Uljepšat ćete mu dan i motivirati ga da to ponovi.

20. Odlučite da ćete konačno ostaviti prošlost iza sebe. 

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo