10 preslatkih priča o Valentinovu koje dokazuju da se najljepše uspomene ne mogu kupiti novcem

14/02/2019

Pripremite led jer će vam se srce rastopiti kad ih pročitate

Nova godina i Valentinovo imaju dosta toga zajedničkog - oboje su izmišljeni praznici kada se od nas očekuje da se lijepo obučemo, izađemo i potrošimo puno novaca. Također, te dvije večeri u godini koje najdetaljnije planiramo, obično ne krenu po planu. Na kraju, često zaboravimo da je jedini cilj - biti s ljudima koje volimo i pokazati im koliko nam znače. Ove će vas priče podsjetiti da nije bitno koliko potrošite, nego koliko se potrudite.

1. "Kada smo još bili na faksu i živjeli u domu, moj je dečko otišao po šampanjac, a uz to je kupio i dvije staklene čaše za šampanjac i čokoladice za mene. Ja sam njemu kupila cigare i čokoladice. Nije bilo njegovog cimera pa smo spojili dva madraca na podu sobe, jeli lazanje i slatko i pili šampanjac dok smo gledali "Walk to Remember". Sada, tri godine kasnije, još smo zajedno, još uvijek imamo čep od tog šampanjca i svako Valentinovo koristimo te čaše."

2. "U ranim smo dvadesetima bili stalno švorc i nismo puno trošili. Zato smo odlučili da je Valentinovo dan kada ćemo se počastiti i živjeti rasipnički. Taj smo dan kupovali što god hoćemo i išli van na mjesta, koja si inače ne bismo mogli priuštiti. To rasipnički zapravo znači da bismo umjesto 200 - 250 kuna, večeru platili 500 jer bismo uzeli više rundi pića i više dodataka. I dalje se nasmiješim kada se sjetim tog doba."

3. "Moje je najdraže Valentinovo bilo dok je moj dečko još živio s roditeljima. Kupio mi je ruže i skuhao večeru, a iz dnevne smo sobe donijeli stolice u njegovu da nam "glume" stol. Pustio je Franka Sinatru, a ostatak smo večeri proveli tako da smo pogledali prvi film koji smo gledali skupa i igrali video igre."

4. "Moj mi muž svakog Valentinova napravi palačinke s čokoladom kakve najviše volim i posluži mi ih u krevet da ne moram ustati do podneva. To mi je najdraži dan u godini!"

5. "Ovog se Valentinova uvijek rado prisjetim - zajedno smo skuhali romantičnu večeru i onda otišli u šetnju parkom u kojem smo bili na našem prvom spoju. Tako jednostavno, a opet tako savršeno."

starwarslove

6. "Moj mi je dečko ispred sobe u domu ostavio plišanog medvjedića s porukom na kojoj je pisalo: "Pokupim te za večeru u 6! Obuci se toplo!" Ispalo je da su večera zapravo sendviči s maslacem od kikirikija i boca vina na obližnjem brežuljku s pogledom na zalazak sunca. To je vjerojatno najslađi spoj na kojem sam ikad bila."

7. "Dečko s kojim sam bila još u srednjoj me pozvao kod sebe doma da mu pomognem u vezi zadaće. To mi je bilo čudno jer je on bio četvrti, a ja treći razred, ali sam svejedno otišla. Kada sam došla kod njega dočekao me put od ružinih latica, koji me doveo do njega - okruženog svim mojim omiljenim stvarima. Kupio mi je plišance iz Disneyjevih crtića i mirisne svijeće. Iako odavno više nismo zajedno, to mi je i dalje najdraže Valentinovo."

8. "Bila sam na poslovnom putu za Valentinovo. Nekoliko dana kasnije, kada sam došla doma, moj me dečko dočekao s romantičnom večerom koju je planirao za Valentinovo. Čak je i kupio tortu s natpisom "Sretno ti skoro-Valentinovo". Ono što mi je bilo najslađe je što sam znala koliko se namučio da mu ne "izlete" njegovi planovi preko telefona."

9. "Trebali smo ići na romantičnu večeru za Valentinovo, ali smo predugo čekali s rezervacijama i kada smo dan prije krenuli zvati restorane svi su bili zauzeti. Moj je dečko rekao da se ne brinem, da će on sve organizirati. Idućeg je dana došao na moja vrata s buketom ruža i vrećicama punih namirnica - jer je odlučio da nigdje ne idemo nego on radi večeru. U početku sam bila skeptična jer ga nikad nisam vidjela da kuha, ali je na kraju ispalo savršeno."

10. "Valentinovo koje ću uvijek pamtiti je ovo: moj me dečko pozvao kod sebe (cijeli sam tjedan radila i znao je da mi se ne da izlaziti) i kada sam došla spustili smo se u podrum gdje me čekalo iznenađenje - piknik u zatvorenom. Sve je uredio, a čak je i otišao u sve restorane u koje inače idemo i kupio moje omiljeno jelo za van iz svakog. Cijeli smo se dan mazili i jeli moja omiljena jela."

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj