Vodič kako ukliziti nekome u poruke

11/01/2019

"Ukliziti" jer ne pričamo o otrcanim Tinder uletima, već o suptilnom ulasku u nečiji inbox na društvenim mrežama.
Plus, dodatak o tome kako izbjeći neželjena uklizivanja u svom inboxu.

Prema istraživanjima provedenim među parovima u duljim vezama treći je najčešći oblik prvog kontakta upoznavanje online. To znači da je sve veća vjerojatnost da ćete svog budućeg dragog pronaći baš na Instagramu. Budući da je sada znanstveno dokazano da je to prihvatljiv način upoznavanja, nemojte se ustručavati poslati prvu poruku sljedeći put kad naletite na nekog šarmantnog frajera s interesantnim profilom. Neka to bude vaša prilika da se odvažite učiniti prvi korak, jer je ovo i dalje lakše od uleta u stvarnom životu. Za svaki slučaj, evo nekoliko savjeta kako da se vaš romantični pothvat ne pretvori u fijasko.

1. Nemojte se javljati frajeru koji očito ima curu

Prvo, kako biste se vi osjećale na njezinom mjestu? Osim toga, ako bi se s vama dopisivao dok je zauzet, zbog čega mislite da se ne bi dopisivao s drugim ženama dok je s vama? I drugo, stvarno nije cool.

2. Nemojte molim vas komplicirati

Odmah si izbacite iz glave ideju da postoji neka savršena formula ili rečenica koje će vam zagarantirati uspjeh. Najbolje je nešto jednostavno i iskreno, ne nešto što ste smišljali dva sata jer se takve stvari osjete i preko poruka. Ako baš nemate nikakvu ideju, malo mu istražite profil i nadovežite se na nešto što je nedavno objavio.

3. Pripazite da vas to istraživanje ne zanese

Sigurno nije dobra ideja postaviti pitanje o njegovom putovanju u Grčku iz 2016. (osim ako nije nedavno objavio #throwback fotku). Želite da misli da ste normalne, zar ne? Također, sve više toga dijelimo online i zato je, kada gledamo objave nekog tko nam se sviđa, lako stvoriti osjećaj kao da ga znamo godinama. Isto je tako moguće da stvaramo potpuno krivu percepciju neke osobe na temelju uređenih slika. Tako da, ako vam se čini da imate toliko toga zajedničkog, usporite malo. Cilj je da si osigurate prvi spoj, ne da odmah organizirate svadbu.profimedia-0290710276

4. Pravopisne pogreške nisu nikome privlačne

Kada konačno istipkate tu prvu poruku, provjerite je li sve ispravno napisano. Više puta! Činjenica je kako je standardni jezik izgubio bitku sa skraćenicama u porukama, ali to vam ne dopušta da budete polupismeni. Ne zaboravite, interpunkcijski su znakovi važni, jer na različitim mjestima u rečenici mogu potpuno promijeniti njezino značenje. Ako niste sigurni što je ispravno, bolje da googlate nego da se osramotite.

5. Ne biste vjerovale, ali muškarci vole duže poruke

Ovo bi vam moglo biti korisno kada se već počnete dopisivati. Statistike pokazuju kako je vjerojatnost odgovora 40% veća ako je poruka duža od jednog tweeta (140 znakova).

6. Nemojte pretjerati s dopisivanjem prije prvog susreta

Nikako nije dobro ako se faza flertanja preko poruka oduži previše prije nego što se upoznate uživo. Prvenstveno jer se otvarate osobi koju ne poznajete, a i sami stvarate očekivanja od te osobe, za koja ne možete znati jesu li realna dok se ne vidite uživo, što može dovesti do razočaranja, kada do susreta napokon dođe.

Što ako vama netko uklizi u poruke, a ne sviđa vam se?

Prije svega ako primite uznemiravajuću poruku ili ničim izazvan ozloglašeni "dick pic", nemojte se ustručavati blokirati ili prijaviti tog korisnika. Također, ako poruku ne smatrate prihvatljivom ili se ne želite dopisivati s tom osobom, ali mislite da su ovi potezi previše radikalni uvijek možete jednostavno ne odgovoriti. Ipak, ako vam je netko poslao pristojnu i nenametljivu poruku, a vi se ne želite dopisivati, bolje je iskreno i jednako pristojno odgovoriti da niste zanteresirani za nastavak razgovora. Naime, stručnjaci kažu kako je velika vjerojatnost da netko tko smogne hrabrosti poslati poruku i ne dobije odgovor, više neće prvi slati poruke. Ako vam se netko ne sviđa, a ne ponaša se neprimjereno, to nije razlog da mu uništite šanse za pronalazak ljubavi online. Budite ljubazni, ne košta vas ništa!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj