Sve što morate znati o ženskoj ejakulaciji!

20/02/2020

Je li to isto što i squirtanje? Može li ju postići svaka žena? Znanost je napokon sve objasnila...

Nedavno provedena studija objavljena u magazinu 'Journal of Sexual Medicine' obznanila je svijetu kako ženska ejakulacija doista postoji, ali ona nije ono što najvjerojatnije mislite da je. Mnogi koji uopće vjeruju u žensku ejakulaciju smatraju kako je ona samo drugo ime za squirtanje, no ova je studija pokazala kako je to potpuno pogrešno.

Postoji znatna razlika između ženske ejakulacije i squirtanja. Ženska ejakulacija podrazumijeva lučenje manje količine tekućine iz ženske prostate, ukoliko ju žena ima (jer se čini kako ju ipak nemaju sve žene), dok squirtanje, s druge strane, podrazumijeva lučenje znatno veće količine tekućine koja dolazi iz mjehura. Dakle, squirtanje je poprilično slično mokrenju iako se i od njega razlikuje. A da squirtanje dolazi iz mjehura također je dokazano u ovoj studiji kada je pregledom ultrazvukom primijećeno kako je pun mjehur prazan nakon squirtanja.

Što se tiče broja žena koje su sposobne doživjeti bilo žensku ejakulaciju, bilo squirtanje, iako se ne zna točan broj niti postotak, znanstvenici vjeruju kako je između 10 i 54 posto žena sposobno za jedno i/ili drugo.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj