Suhi siječanj - isplati se pokušati

09/01/2019

"Dry January" ili u prijevodu suhi siječanj sve je popularniji, a poanta je da tijekom cijelog siječnja ne popijete ni kap alkohola.

Nećemo se lagati, nema nekih dugotrajnih pozitivnih zdravstvenih učinaka od samo mjesec dana trijeznosti, ali ne odlučuje se toliko ljudi na to bez razloga. Osim što može pogodovati vašem financijskom stanju, ili pridržavanju novog fitness režima za koji ste se odlučili, suhi bi se siječanj mogao pozitivno odraziti i na vaš seksualni život. Evo kako...

1. Ok, priznajemo na početku bi moglo biti čudno

Postoji razlog zašto se na spojevima najčešće ide na piće. Za početak, puno je lakše opustiti se. Stoga bi mogli postati naglo sramežljivi ili bi vam moglo biti neugodno započeti nešto ako niste barem malo pripiti, čak i ako se neko vrijeme viđate.

Sex-and-the-City-640x360

2. ALI upravo biste zato mogli početi bolje komunicirati

Kada razbistrite misli, doći će do izražaja neki osjećaji ili impulsi, kojih možda niste bili svjesni. Pratite taj trijezan tok misli i vidjeti kamo će vas odvesti. Možda otkrijete nešto novo o sebi, primjerice da želite dužu predigru. Ili kraću. Možda želite potpuno preskočiti predigru, iznenadite sami sebe.

3. Alkohol ne čini seks boljim

Upravo suprotno! Alkohol vam zapravo otežava da se napalite i ostanete napaljeni. Možda je više poznato da je muškarcima teže održati erekciju kada si popiju, ali isto je i s vlažnosti kod žena.

Broad-City

4. Imat ćete više energije

Alkohol spada u "spuštalice" pa vas ne bi trebalo iznenaditi ako osjetite višak energije, kako vrijeme odmiče. A višak energije može značiti samo jedno - bolji i intenzivniji seks!

5. Postat ćete osjećajniji

Istraživanja pokazuju da nam je, kad smo trijezni, teže odvojiti seks od emocija, pa se nemojte čuditi ako se uhvatite kako se iznova zaljubljujete u svog partnera.

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo