Što se događa s našim tijelom tijekom seksa

28/10/2015

Kada je seks u pitanju, uvijek imate prostora za naučiti nova znanja...

Ne osjećate bol. Prilikom uzbuđenja vaš prag boli može se značajno povećati. Iako je penetracija na taj način "ugodnija", neki ljudi su se prilikom seksa ozbiljno ozlijedili, a to su primijetili tek nakon što je seks završio.

Pale vas stvari koje vas inače možda ne bi palile. Studija provedena na Sveučilištu u Kingstonu pokazala je da se žene uzbude na svaki seksualni podražaj koji vide, poput golih i muških i ženskih tijela, te homoseksualnih i heteroseksualnih odnosa. To ne znači da su ispitanice poželjele biti u svakoj od tih situacija, ali su itekako osjetile jako uzbuđenje i želju za seksom.

Postajemo manje gadljivi. Tijekom seksa ne smetaju nam neugodni mirisi poput znoja, jer u razdoblju najvećeg uzbuđenja ne primjećujemo neugodne stvari.

Mozak zapisuje svaki dodir. Puno toga se događa u našem mozgu što ne možemo ni zamisliti. Prilikom stimulacije vagine, vrata maternice, klitorisa ili bradavica aktiviraju se različiti dijelovi mozga. Obzirom da je mozak najvažniji za uzbuđenje, stimulacija nekoliko područja odjednom dovest će vas do nezaboravnog vrhunca.

Naša vagina se doslovno povećava. Kada se uzbudimo, naša vagina se širi i priprema za penetraciju. Početna duljina vagine je oko 7 centimetara, što izgleda dosta plitko prilikom stavljanja tampona, ali kada smo uzbuđeni, maternica se povlači i duljina vagine se povećava do otprilike 12 centimetara. Ako je vaš frajer prilično obdaren, maternica se može još malo povući i napraviti dodatni prostor.

Promjene na grudima. Kao rezultat povećanog protoka krvi kroz ovo područje, primjećujemo da nam bradavice stoje uspravno i da su tamnije no inače. Osim toga, nekim ženama grudi se povećavaju prilikom uzbuđenja.

Crvenilo. Temperatura lica i tijela povećava se tijekom seksualnog uzbuđenja, što objašnjava pojavu crvenila na našem licu i grudima tijekom odnosa.

Relaksacija uma. Tokom orgazma um nam se relaksira. Dio mozga koji se aktivira u slučaju straha i anksioznosti, isključuje se kada doživljavamo orgazam. Prilikom orgazma čak su i pokreti tijela nesvjesni.

Aktivacija mišića. Prilikom orgazma pojavljuju nam se grčevi u mišićima nogu, ruku, vrata, trbuha i lica, a vagina se kontrahira u intervalima.

Mokrenje je na čekanju. Kada doživimo orgazam, naše tijelo oslobađa antidiuretski hormon, zbog čega nismo u mogućnosti mokriti odmah nakon seksa. Ipak, ne odgađajte odlazak u toalet predugo kako biste spriječili bilo kakvu mogućnost nastanka infekcije mokraćnog sustava.Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo