Što kada vam ljubavni brodolom zatrese tlo pod nogama?

10/02/2020

Djeluje gadno, ali obećajemo da ćete biti dobro puno prije nego što mislite...

Ljubavni prekidi uvijek su teški, bolni, nezgodni i htjeli mi to ili ne, slamaju nam srca. Bio on najveći kreten kojeg ste ikada upoznali ili dečko za kojeg ste bili sigurni da ćete ga uvijek voljeti (jer je jednostavno bio savršen), nužno je da prođete sljedećih 5 faza oporavka. I obećajemo da ćete se osjećati puno, puno bolje!

1. Nazovite najbolju prijateljicu i isplačite se. Ne morate kroz prekid prolaziti sami. Niti će vam vaša prijateljica zamjeriti što je izgubila nekoliko sati/dana svog života glumeći vašu maramicu i tapšajući vas po ramenu. Barem neće ako je vaše prijateljstvo iskreno. Ona će vas poslušati, utješiti (ili barem dati sve od sebe) i podsjetiti vas da niste ni sami ni nevoljeni.

2. Iskušajte socijalnu detoksikaciju. Zaboravite na Istagram, Facebook, mail, Twitter... Posljednje što vam treba jest prezentiranje svijetu vlastite ranjivosti. Ili upijanje nove doze frustracije gledajući slike NJEGA i njegove nove drage, sretnih i zaljubljenih parova, sladunjavih izreka i pjesama koje vas tjeraju na povraćanje. Uostalom, ne može vam ignoriranje svih tih važnih društvenih novosti štetiti, koliko će u tom trenutku pomoći vašem mentalnom zdravlju.

3. Oduprite se svim iskušenjima da kontaktirate bivšeg. Izbrišite njegov broj, maknite ga s Facebooka. Potreba da razgovarate bit će jaka, no vi morate biti jači. Imate li mu potrebu išta reći, kreativno se izrazite kroz sliku, pjesmu ili čak roman. Samo mu ni slučajno nemojte ništa slati. Jednog ćete nam dana biti zahvalni na ovom savjetu.

4. Okružite se pozitivnom glazbom. Možda inače ne slušate Katy Perry. Ili Lady Gagu, ali zašto se ne biste luđački isplesali u svoja četiri zida. Plačite, smijte se, plešite i tako u krug. Pjevajte iz sveg glasa, pa još malo plešite i tako sve dok se iscrpljeni ne onesvjestite u krevet. U takvom će vam stanju ljubavni problemi biti posljednja stvar na pameti i spavat ćete kao mala beba.

5. Angažirajte se na sve moguće načine. Radite kao ludi, slikajte, čitajte, fotografirajte, čistite, gledajte TV, putujte, izlazite. Posvetite se svojim hobijima, obvezama i stvarima koje vas istinski vesele. Ili isprobajte nešto super pozitivno i optimistično što do sada niste imali prilike. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj