Single si? Vrijeme je da isprobaš slow dating!

10/01/2019

Ako tvoja potraga za srodnom dušom još uvijek nije urodila plodom, vrijeme je da malo... usporite!

Svatko tko je ikada isprobao dejting aplikacije zna koliko je lako navući se na njih i postati ovisan o pregledavanju silnih profila i svajpanju, a sve u strahu kako se ne bi propustila prilika da naleti 'onaj pravi'. Ipak, iako se u takvim slučajevima u jednom danu pregledaju stotine potencijalnih profila, efektivno utrošimo jako malo vremena na pregledavanje bilo kojeg od njih. Upravo zbog toga javila se potreba za slow dating-om koja zasluženo uzima sve više maha. 

Slow dating je točno kako i zvuči - poanta je generalno usporiti stvari i profilu posvetiti više od par sekundi. Zbog toga su Francuzi (hint  postoji li itko tko o ljubavi zna više od njih) kreirali dejting aplikaciju 'Once' koja dopušta uvid u samo jedan profil dnevno. Ti imaš uvid u njegov profil, on u tvoj, ako se sviđate jedno drugome, možete si poslati poruku, a u slučaju da niste kompatibilni, na idućeg potencijalnog partnera morate čekati do idućeg dana. Sve, kako bi se izbjeglo mahnito svajpanje desetaka profila za vrijeme samo jedne posjete wc-u. 

Zvuči super, ali ima i to svojih mana. Dogodi li ti se da ti se nekoliko dana zaredom pojavljuju profili frajera koji nisu ni blizu onome čemu se nadaš, ovakav princip vrlo će brzo postati razočarenje. No kreativni umovi iza ove aplikacije u tome ne vide problem jer vjeruju kako je cilj svejedno ostvaren, a to je ne gubiti sate i sate svakoga dana buljeći u pametne telefone. A jednom kad imaš svo to 'ekstra' vrijeme na raspolaganju, dan je moguće iskoristiti puno kreativnije i kontruktivnije, a što opet u konačnici znači potencijalno upoznavanje nekoga zanimljivog kada i gdje se najmanje nadaš. 

via GIPHY

Tragate li još uvijek za onim pravim, ne morate isprobati 'Once', ali možete iste principe primijeniti i na svoje navike. Ograničite vrijeme koje provodite na dejting aplikacijama, zadajte si pravilo '20 sekundi' zbog kojeg nećete smjeti svajpati na idući profil dok 20 sekundi ne prođe, ograničite se na određeni broj svajpova na dan...

I posljednje, ali izuzetno bitno, oslobodite se straha da ćete propustiti onog pravog budete li na dejting aplikacijama provodili manje vremena no inače. Ako vam je netko suđen, bit će tamo kad god se vi pojavili. Vjerujte Francuzima, znaju oni pokoju mudrost o ljubavi! 

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo