Rastegnite početnu zaljubljenost na duge staze

15/07/2019

Naučite prebaciti misli na pozitivno uz ova tri savjeta...

1. Usredotočite se na pozitivno. Što god vam smeta kod dečka, toj njegovoj osobini pronađite dobru stranu. Neuredan je? Razmislite što je dobro u tome. Gledajte na njegovu neurednost kao na sinonime za opuštenost i nekoga tko nema potrebu za kontrolom. Vjerojatno će vam prepustiti da odlučite kako ćete preurediti stan. Evo još jednog primjera - ne priča mnogo. Takvi tipovi su smireniji i logičniji, što je dobro za vas jer vam može pomoći riješiti vaše problem na razuman način.

2. Razmislite što vas stvarno uzrujava! Kada vam smeta neka sitnica koju je vaš dragi učinio, možda nije stvar u tome što vas je izludilo, nego vas možda nešto drugo izjeda na mnogo dubljoj razini. Otkrijete li što je to, možete promijeniti razmišljanje i biti manje uzrujani. Prvo se zapitajte zašto ste se uzrujali. Recimo da mu trebaju sati da odgovori na vašu poruku i pretpostavljate da je to zato što mu nije stalo. Pronađite razloge da ste u krivu. Tim izvlačenjem suprotnosti pomažete da vaše uzrujavanje ostane u granicama normale.

3. Zaboravite na ogovaranje. Žene se zbližavaju uspoređujući partnere i sve probleme koji dolaze uz vezu. Naglašavanje ‘I onda je on...' i stalno pretresanje njegova ponašanja priziva negativne misli koje ćete imati kada ga vidite sljedeći put. Nije realno očekivati da nikada nećete prigovarati pa zato kada se žalite, zbrojite to što vam smeta s nečim što je kod njega super. Npr. "Mrzim kada daje jednosložne odgovore, ali zaista dobro planira izlaske." To vam dopušta da se povežete s dragim i realno ga stavite na neko mjesto u vašem umu.

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo