Prijatelji s povlasticama - 7 savjeta kako ne uprskati

18/01/2019

Teže je nego što mislite!

U teoriji se čini kako je imati prijatelja s povlasticama ili takozvanog FWB-a idealna opcija. Imate nekog za seks, s kime vam nije neugodno popiti kavu i popričati, ali bez opterećenja očekivanja da se to mora razviti u vezu punu kompromisa i obaveza. Evo nekoliko stvari na koje je dobro obratiti pažnju prije nego što se upustite u tako nešto...

Vaše će se prijateljstvo promijeniti

Čim se ogolite pred svojim prijateljem, doslovno i u prenesenom značenju, neizbježno je da će se vaš odnos promijeniti. Pripremite se na to da ćete sada upoznati jednu stranu te osobe, koju niste mogli vidjeti dok ste samo išli na kave. Dobro je razgovarati o tome kako ne bi došlo do nesporazuma.

I dalje trebate jedan drugog pitati “Kako si”

Nije važno što niste službeno u vezi, i dalje trebate voditi računa o tuđom osjećajima, što podrazumijeva provjeriti ponekad kako se vaš FWB osjeća ili kako mu je bilo na poslu.

Nemojte zaboraviti biti prijatelji

Prije nego što ste započeli sa seksom, bili ste prijatelji i važno je da to ne zaboravite. Dobro je da ponekad popijete kavu ili odete na prijateljski ručak bez da vaš izlazak uključuje seks.

Odaberite pravog prijatelja

Vi samo možete utjecati na 50% vašeg odnosa pa je ključno da odaberete pravu osobu za svog prijatelja s povlasticama. Osim toga, uvijek morate uračunati mogućnost da seks upropasti prijateljstvo. Prema tome, vaš najbolji prijatelj iz djetinjstva nije dobar kandidat, kao ni kolega s posla kojeg možete izbjeći, kad sve završi, jedino tako da date otkaz. Mudro birajte!

profimedia-0377745791

Uzmite u obzir da ćete se možda zaljubiti

Ili da se vi nećete zaljubiti, ali da će se on zaljubiti u vas i onda nećete znati što biste. Iako ćete oboje započeti ovo s idejom vodiljom kako se ne želite vezati, nije isključeno da ćete ipak razviti dublje osjećaje jedan prema drugome. Ako se oboje zaljubite, odlično, međutim, ako se jedno od vas zaljubi dok drugo ostane hladno, stvari bi mogle postati neugodne.

Ljubomora nije dobar znak

Ako postajete ljubomorni na djevojke kojima lajka fotke na Instagramu ili one s kojima se dopisuje, trebali biste si priznati da vaši osjećaji nisu prijateljski i možda čak prekinuti tu cijelu FWB priču, prije nego što vam se nakupe negativne emocije i eksplodirate kao tempirana bomba.

Postavite jasne granice

Možda najbitnije, definirajte što vama znače razlike između veze i prijateljstva s povlasticama i što očekujete od takvog odnosa. Što više detalja dogovorite, to će vam lakše biti. I ne zaboravite nastaviti komunicirati kada se počnete seksati!

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo