Prijatelji nakon prekida? Da, i to je moguće!

05/04/2019

Ali nema seksa!

Svima nam se to barem jednom dogodilo - upoznamo nekog tko nam se svidi, završimo zajedno i onda se jednako brzo i neočekivano ohladimo. Ipak bilo vam je ugodno u njegovom društvu i ne želite izgubiti okej osobu? Možda postoji način da ostanete prijatelji. Evo kako uspjeti u tome...

Morate si dati vremena da se ohladite

Idealno bi bilo oko tri mjeseca da se emocije slegnu i da oboje dobijete priliku objektivnije sagledati cijelu situaciju. Nužno je da prođe neko vrijeme kako biste mogli početi graditi novi odnos kao prijatelji.

Ne, ne smijete se seksati s njim

Ovo je ključno! Nakon što ste već bili zajedno ne postoji način da postanete prijatelji s povlasticama na zdrav i obostrano zadovoljavajuć način.

Postavite granice

Morate sami sa sobom (a i s njim) raščistiti kako i gdje ćete provoditi vrijeme zajedno. Poželjno bi bilo - na javnim mjestima i tijekom dana kako ne biste došli u napast.

Razmislite o tome što bi vaš sadašnji / budući / potencijalni partner mislio o tome

Možda ste sada solo i uživate u tome, ali razmislite što će se dogoditi s vašim prijateljstvom kada netko od vas dvoje nađe nekog novog.

Provjerite jeste li spremni na to

Ako ne možete prestati pričati o tome zašto ste prekinuli ili i dalje vodite iste rasprave kao kad ste bili zajedno, nije dobar trenutak da pokušavate biti prijatelji.

Pitajte se zašto uopće želite biti prijatelji s bivšim

Često je to način da izbjegnemo proces žalovanja za osobom ili propalom vezom, međutim to nije dobro, ni zdravo. Ako su vaši razlozi da imate zajedničke interese, hobije ili prijatelje, nema razloga da ne budete prijatelji. Sretno!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj