Preživite sve ljubavne trzavice

30/06/2019

Cosmo vam nudi plan za prvu pomoć za sve one trenutke kada se vaša ljubavna veza malo razboli...

Imate jako malo toga zajedničkog. Možda i ima nešto u tome da se suprotnosti privlače, no znanstveno je dokazano i to da što su partneri različitiji, to je veća opasnost da će doći do konflikta. Recimo, dečku koji ode ranije s partyja i ostavi nas same često volimo predbaciti nedostatak empatije, nedruštvenost i proglasiti ga partibrejkerom, no činjenica je da je dečko samo introvertiran. Pssst! Tko prihvati karakterne razlike, može izbjeći 80% svih svađa.

Stalno ratujete riječima. Kad god izrazite neko mišljenje koje se razlikuje od njegova, izbije sukob. No, znate li se vi uopće svađati? Naime, ako dečko potječe iz obitelji u kojoj se o svemu raspravljalo na sav glas, dok vi nikada niste podigli glas i sve ste trpali ispod stolnjaka te napuštali prostoriju dok se ostali ne smire, činjenica je da se vi svađate na različitim jezicima. Postanite privatni detektiv, skužite njegovu shemu i posvađajte se na istom jeziku.

Stalno zbog nečega prigovarate. Najbrži način da ubijete vezu je taj da se objeručke bacite u ljubavnu avanturu. No, to isto možete postići i tako što ćete partnera mučiti dugo i polako - konstantnim zvocanjem. Ne znamo samo otkud ta ideja da ćemo neprestanim prigovaranjem nesavršenog partnera uspjeti pretvoriti u više biće. Vjerojatnije je da ćete ga pretvoriti u mrguda koji se ne osjeća voljenim i reži na vas k'o bijesan pas. Što ne znači da probleme ne smijete spomenuti. Umjesto toga, primijenite omjer 5:1. Dakle, pet pohvala na jednu kritiku. I ne zaboravite humor.

On besramno flertuje s drugim ženama. Kada dečko često pogledava prema drugim curama i podiže usnice u osmijeh, to stvarno može ići na živce. No, lako ako su samo živci u pitanju jer s vremenom ćete se početi osjećati zanemareno. Ironično, baš taj osjećaj zanemarenosti tjera vašeg dečka da potraži pažnju negdje drugdje. Poklonite mu nešto pažnje i opet će biti samo vaš.

Smeta vas njegova neurednost. Neboderi od knjiga, planine na krevetu, tragovi tsunamija u ormaru... Dobra vijest! Niste sami jer se 80% žena žali na neurednog partnera. Loša vijest je da nećete moći popraviti dečka, ali možete promijeniti svoj stav. Dakle, gledajte na tu šlampavost kao na malu slabost i radije se koncentrirajte na njegovu jaku stranu. Recimo to što može popraviti stol ili krevet kada škripi.

Emocionalno je hladan. To što vaša svakodnevica nimalo ne odgovara predodžbi iz romantičnih filmova, ne znači da je morate otpisati kao robu kojoj je istekao rok. Pronađite vremena za nježnost, zagrlite partnera, bilo da ste u redu na blagajni ili čekate na parkirnim kućicama. Ok, dok vam policajac naplaćuje kaznu, ipak se suzdržite od razmjene poljubaca.

Uzima vas zdravo za gotovo. Skuhali ste super ručak, a ono tajac da se tišina može rezati nožem. Ono što ste na početku veze radili pro bono, postao je najveći kamen spoticanja. Štoviše, čak biste tužili svog dečka za zanemarivanje. Što vam je činiti? Ništa, popričajte malo sami sa sobom. I to na glas. Primjerice, nakon ukusnog ručka recite: 'Hej, pa ovo je bilo super! Draga, ručak je bio odličan. Hvala ti. Odužit ću ti se večeras.' Djeluje. Provjereno.

Iritiraju vas neke njegove navike. Pitanje je trenutka kada ćete se naći za stolom i skužiti da više ne možete podnijeti način na koji vaš dragi srče juhu ili mljacka dok jede glavno jelo. Naravno, da on to ne radi namjerno, smirite se. Vjerojatno toga nije ni svjestan. Dakle, pokušajte ga prijateljski upozoriti na tu gadnu naviku. U većini slučajeva pomaže jer nitko namjerno ne želi biti neukusno i naporno društvo. No, čak i da ne pomogne, pokušajte vizualizirati koliko će vam ta gadna navika nedostajati ako zbog nje napustite partnera. I naučite je voljeti.

Brojite tko više ulaže. Kod čijih ćemo roditelja za Božić? Tko ove godine bira gdje ćemo na godišnji? Pitanje je vremena kada ćemo početi brojiti tko je što napravio. Hm, netko vam je očito prodao veliku šarenu laž da je omjer 50:50 idealan jer istraživanja su pokazala da su parovi koji sve živo nastoje dijeliti filigranskom preciznošću mnogo nesretniji od onih koji to ne čine. Dakle, umjesto da većinu vremena provedete u usporedbama tko je napravio koliko, podijelite poslove prema afinitetima. U prijevodu, on kuha, vi kupujete. A što se tiče izbora godišnjeg, neka jednom bira on, a drugi put vi. Pošteno!

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo