Pozadina ljubavi prema oralnom seksu

23/01/2020

Zašto se zapravo upuštamo u oralni seks? Samo zbog predigre ili zato što to jednostavno volimo?

Volimo znanstvene činjenice – posebno kad se znanstvenici upuste u pitanja seksa. Ovoga puta, riječ je o onom oralnom. Pa, čini se da se iza oralnog seksa krije puno više znanstvenih činjenica nego što smo mislili.

Penetrativni seks je jedna od temeljnih ljudskih potreba i potreban je za reprodukciju, no zašto toliko uživamo u oralnoj stimulaciji nečijeg penisa? Jedno je istraživanje došlo do odgovora, a on je sljedeći: razlog zbog kojega većina žena uživa u pružanju oralnog seksa jest taj da konzumacija sperme pomaže tijelu da se navike na njegov DNK. Na taj se način tijelo upoznajte s njegovom spermom, te ju prepoznaje i tijekom oplodnje, time sprječavajući eventualne poremećaje i osiguravajući sigurnu, neometanu trudnoću. Očito je kako, da bi uopće došli do tog djela, moramo voljeti gutati spermu, a što nije omiljena aktivnost baš svake žene.

Što se tiče muškaraca, istraživanje je pokazalo nešto površniji razlog – kako bi smanjili rizik od prevare. Naime, istraživanje potvrđuje da dovoljna učestalost oralnog zadovoljavanja žena kod istih smanjuje šanse da će prevariti partnera.

Super razlozi zar ne? Kako god bilo, nastavite s oralnim seksom zbog onog najvažnijeg razloga – jer je jednostavno tako dobar!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj