Promo

Plava je nova crvena!

15/10/2018

Ili, kako je plava postala boja kojom - zavodimo?

Vjerovanje kako je crvena boja strasti i zavođenja ozbiljno je uzdrmano činjenicom da je zapravo najomiljenija boja u svijetu – plava!

Naime, brojna istraživanja su kroz desetljeća otkrila kako je plava i sve njezine nijanse – bez konkurencije omiljena među raznim spolovima, nacionalnostima, religijama i ostalim faktorima koji se redovito uključuju u istraživanja – svi podjednako vole plavu.

profimedia-0295571472

Možda je to zbog činjenice da nas baš ta boja asocira na pozitivne stvari; od mora i neba, do traperica i kemijskih olovaka, objašnjavaju psiholozi.

Osim toga, plava je podjednako privlačna i ženama i muškarcima, pa je nepogrešiv odabir bilo za prostore u kojima živimo ili pak automobil o kojem maštamo.

Neka druga istraživanja otišla su još korak dalje i ustvrdila (naravno, temeljeno na dokazima) da je plava boja sinonim za izvrsnog partnera u seksu, a osobe koje vole ovu boju nisu samo pažljive i osjećajne, nego su ljubav i seks za njih – prava umjetnost!

Tome u prilog ide i studija koja je razotkrila kako muškarci koji žele da im žena priđe – nose plavu boju, a njome žele 'poručiti' kako su stabilni, vjerni i postojani. Stoga, dame naše, dobro otvorite oči i krenite u potragu za plavom!

PEUGEOT_108_2018_064_FR - Copy

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Novo