Planirate uploviti u bračnu luku? Evo što je pred vama

19/04/2018

Ovim se stvarima nitko ne nada, ali bez brige, one su sastavni dio svakog braka...

Kada vam je jezik brži od pameti. Nakon stresnog dana na poslu, nemate se na kome iskaliti. U kući vas dočeka suprug i krenu vrijeđanja. Ne dopuštajte da vas ponesu emocije pa da vam kasnije bude žao zbog izgovorenih riječi koje niste mislili, a ipak ste ih izgovorili.

Inzistiranje na tome da ste uvijek vi u pravu. Kada pogriješite važno je reći oprosti. Razmislite o onome što ste učinili i nemojte svjesno vrijeđati partnera. Pronađite zajednički dogovor kako nebi jedan drugoga uvjeravali što je najbolje za vaš odnos. Kompromis i razumijevanje jedne su od važnijih stavki svakog kvalitetnog odnosa.

Nedostatak komunikacije. Nitko ne može pročitati što razmišljamo u svojim glavama. Ne strahujte da ćete svojim nadanjima i planovima za budućnost zastrašiti svog muža. Jedino tako ćete dobiti smjernice za dalje. Vašem partneru biti će drago da zna kako funkcionirate i poklapaju li Vam se planovi na financijskom, obiteljskom planu i slično.

Ne, on nije savršen. Koliko god se na početku veze ili braka nadali da idila postoji, ipak tome nije tako. Što prije postanete svjesni nedostataka, lakše ćete prihvatiti realnost. Nitko nije savršen. I Vi imate mane, ponekad napravite propust, pogrešno reagirate.. Bitno je naučiti živjeti s dragom osobom i prilagoditi se s obzirom na različite temperamente.

 

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo