Odgovorili smo na sva pitanja o seksu koja vas najviše zanimaju!

16/01/2020

Možda se seksate već godinama, a možda još čekate onog pravog za prvi put, ali ova su vam pitanja zasigurno barem jednom prošla kroz glavu...

1. Jesam li normalna? Odnosno, je li moj libido normalan? Jesu li moje maštarije čudne? Izgleda li moja vagina normalno? Bez brige, potpuno ste normalni, kako god stvari stajale. Sve dok vaši seksualni apetiti i zadovoljstva ne nanose nikome štetu i dok ne kršite nikakve zakone, slobodno možete biti mirni. A što se izgleda vaše vagine, vašeg libida i seksualnih maštarija tiče, možete biti još bezbrižniji. Uvjeravamo vas da vaša vagina, kako god izgledala, izgleda normalno, a razina libida apsolutno je relativan pojam. Neki ljudi imaju potrebu za svakodnevnim seksom, neke zadovoljava tek jedan seks na tjedan, a neke još i rjeđe. Koliki god vaš libido bio i koje god potrebe za obogaćivanjem seksualnog života imali, nemojte se opterećivati usporedbama s drugima, već se prepustite i opustite i nemojte se sramiti ispoljavanja svojih potreba!

2. Koliko je često seksati se normalno? Brojna su istraživanja pokazala da je prosjek učestalosti seksa u dugogodišnjim vezama i brakovima otprilike jednom do dva puta tjedno. Novopečeni parovi uglavnom se seksaju češće, no što veza duže traje to će seks postajati rjeđi. No, kao što smo već spomenuli, uživajte u baš onoliko seksa koliko vama i partneru odgovara i nemojte se opterećivati razmišljanjima jeste li ispod ili iznad prosjeka.

3. Mogu li zatrudnjeti od predejakulata? Iako ste vjerojatno željeli čuti drugi odgovor, odgovor je DA. Apsolutno je moguće da predejakulat sadržava određenu količinu spermija, a kao što znate, dovoljan je tek jedan da obavi posao.

4. Mogu li zatrudnjeti tijekom menstruacije? Ponovno, DA! Ni slučajno nemojte zanemariti kontracepciju samo zato što imate menstruaciju jer nikada ne znate je li vam se menstruacija možda poklopila s plodnim danima.

5. Zašto ne mogu doživjeti orgazam? Iako postoje žene koje zbog zdravstvenih razloga ne mogu postići orgazam, puno je veća vjerojatnost da je problem u vašoj glavi. Možda zapostavljate važnost predigre, prakticirate uglavnom nespretne poze za postizanje orgazma, ili ste pak možda opterećeni jurcanjem za glavnom nagradom u toj mjeri da zapravo uopće ne uspijevate opustiti se i uživati. Isprobajte poze koje ženama osiguravaju maksimalnu stimulaciju klitorisa i najdublju penetraciju, zaboravite na orgazam i jednostavno se prepustite užitku!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj