Od ovoga će mu se dignuti kosa na glavi!

14/05/2018

Za dobrobit vaše veze, zaboravite na sljedeće...

Je li sigurno sve u redu? Možda mu je samo čudan dan i paše mu tišina. Ako ne želi reći što mu je, nemoj biti naporna. Pusti ga samog sa svojim mislima. Kad muškarci ne žele razgovarati, oni to stvarno ne žele – njihova šutnja nije njihov način pridobivanja pažnje, pa poštujte njihovu odluku. Za vas je bitno da budete tu kad vas zatreba, mazite ga i pazite.

Stvarno nemam što obući. Nema potrebe za objašnjavanjem detalja o tome koliko ova rečenica može iznervirati muškarce. Muškarci, koje shopping i odjeća ne zanima ni upola koliko tebe, neće uživati u tvojem plakanju o tome.

Tvoja mama... pa ono, ok je. Ne moraš ju voljeti, nisi jedina s tim problemom, ali nemoj to izgovarati. Znamo da svekrve nisu uvijek naklonjene i fine, ali uz najbolji mogući izgovor, ovu rečenicu izbjegavaj u širokom krugu!

I XY je to obožavao. Bez obzira na to što ste možda imale i najbolju namjeru, tvoj sadašnji ni u kojem kontekstu ne želi slušati o tvom bivšem dečku - baš kao što ti vjerojatno ne želiš čuti ništa (pozitivno) o njegovoj bivšoj djevojci.

... Ali molim te, nemoj to nikome reći. Dok je za djevojke tračanje ili čuvanje tajni zabavna aktivnost, muškarcima to predstavlja veliki stres, zato mu ga nemoj priuštiti. Dobro je ako s dečkom puno razgovaraš, ali on nije tvoja frendica i pojedine teme ne mora slušati.

Jednog dana kada budemo imali svoju obitelj... Naravno da maštamo o bijeloj vjenčanici, prelijepim djevojčicama i jednoj zdravoj, sretnoj obitelji, ali ne pretjeruj! Prečesto spominjanje tih pojmova moglo bi tvojeg sadašnjeg partnera pretvoriti u bivšeg. O svojim obiteljskim fantazijama maštaj s frendicama, a za svog dragog ostavi priče o planovima u bliskoj budućnosti.

ONA ti je zgodna? Kad postaviš ovo pitanje, tvoj dragi nalazi se u ozbiljnoj zamci. Ako kaže „Lijepa je“, vjerojatno će se morati suočavati s valom ljubomore. Sljedeće pitanje koje slijedi biti će: „A je li ti ljepša od mene?“ Kaže li da nije, sigurno će biti optužen da laže. Ukratko, ovo pitanje povlači svađu koju ne želite. Jasno?

Ma nebitno... Sve je ok. Nikoga nećeš prevariti kad podigneš nos i izgovaraš jedan od ovih poznatih okidača prepirke. Nemojte ih tjerati da vas mole jer oboje znate da nešto nije u redu. Umjesto durenja, objasni mu što nije u redu prije nego odustanu od moljakanja i pobjegnu.

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo