O čemu najčešće lažemo kada je u pitanju seks?

03/04/2019

Definitivno nije ono što vam prvo pada na pamet!

Seks je uvjerljivo jedna od najškakljivijih tema, jedna od onih kod kojih je iskrenost najviše na cijeni i isto tako jedna od onih o kojima najlakše lažemo, tko u većem, tko u manjem obujmu. Nekako se ustalilo vjerovanje kako i muškarci i žene najčešće lažu o broju partnera s kojima su se upustili u spolne odnose, no nedavno provedeno istraživanje pokazalo je kako jedna potpuno druga laž prednjači pred svim ostalima - i to ona o seksualnim fantazijama.

Svi ih imamo, svi znamo da one ne znače da ono o čemu najradije i najčešće maštamo odgovara onome što želimo u stvarnosti, no ipak, nekako se trudimo izbjeći iskren odgovor kada je ova tema na repertoaru.

Istraživanje je provela kompanija Superdrug i otkrila kako čak 45% muškaraca i 41% žena izbjegava dati iskrene odgovore o seksualnim fantazijama. Možda imate osjećaj kako je to nešto što je i što bi trebalo biti najskriveniji dio vaše intime, no svi seksualni terapeuti iskren razgovor o seksu smještaju na sam vrh liste stvari koje u konačnici vode do ispunjenog i zadovoljavajućeg seksualnog života. Čak i ako nemate želju pretočiti svoje fantazije u stvarnost ili niste sigurni kako bi vaš partner na njih reagirao, razgovor o njima povećava intimnost, zbližava partnere i vodi do većeg zadovoljstva. A tko zna, možda na koncu otkrijete kako vi i vaš partner imate puno više toga zajedničkog nego što ste do sada mislili...

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo