Može li veza biti dobra ako je seks loš? I obratno?

31/05/2019

Još uvijek postoje oni koji vjeruju “da ako je ljubav prava, seks nije bitan!”...

Znanstvenici tvrde da loš seks može značiti lošu vezu. A opet, sjajan seks ne garantira dobru vezu. Kod mnogih je parova loš seks odraz problema koji su se nagomilali u vezi. Barem jedna osoba osjeća frustraciju i nezadovoljstvo, a to se reflektira i u krevetu. Također je moguće da jedna osoba nije iskrena, odnosno ne želi se (ili ne može) prepustiti osjećajima. Naime, otvorenost je preduvjet za bliskost, a odbijanje utječe na seksualni život.

S druge strane, ako je seks loš, znači da netko u toj vezi ne shvaća da je zadovoljstvo partnera glavni faktor za uspješnu vezu. Nažalost, još postoje oni koji vjeruju “da ako je ljubav prava, seks nije bitan!”  Seks je vrlo važan za oba partnera, a ako postoje problemi, ne smije se šutjeti o njima!

Loš seks otkriva da netko zanemaruje želje i potrebe onog drugog. Naime, u dobroj vezi oba su partnera predana seksualnom zadovoljstvu onog drugog, a sebičnost bi u krevetu trebala biti tabu. Osim toga, postoji još jedan dokaz za tezu “loš seks = loša veza”. Naime, ako dvije osobe nisu usklađene u krevetu, znači da nemaju iste interese, odnosno da su različiti. Netko voli eksperimentirati, a netko ne želi ni pomisliti na nešto drugo osim misionarskog položaja u totalnom mraku. Razlike u potrebama pokazatelj su da možda neki jednostavno nisu jedno za drugo – što se održava u seksu i vezi.

Pod uvjetom da je s vezom sve u najboljem redu, a da samo seks malo škripi, ovo su najčešći razlozi zašto je tome tako:

Seksualna nespretnost. Lijepo je gledati holivudske scene vođenja ljubavi: parovi su savršeno usklađeni, tijela im se kreću toliko savršeno da se čini kao da su štreberi na plesnom podiju, a ne napaljeni ljubavnici u krevetu. Realnost je sasvim drugačija: primjerice, ponekad nekom padne na pamet promijeniti položaj. Dovoljan je trenutak neshvaćanja drugog partnera pa dolazi do prevrtanja, sudaranja, dobijemo lakat u oko ili zube, počupa nam kosu, a u najgorem slučaju on dobije koljenom po najosjetljivijem mjestu. A to je toliko bolno da njegov “veseljko” može otkazati poslušnost. To je najcrnji scenarij: ako ništa nije bolno, jednostavno nastavite kao da se ništa nije dogodilo! Ako ste prekinuli seksualnu igru, zastanite na trenutak i dobro se nasmijte s partnerom. A onda nastavite…

Pun mjehur – osobito ako ste prije pola sata stigli iz kafića gdje se malo popilo. Onda pivo ili vino počne raditi svoje, a predigra je već počela i tako je dobro… ali nema druge nego prekinuti i otići na pražnjenje. 

Moramo spomenuti problem koji svi znaju, a o njemu se malo priča: zvukovi! Gola, znojna, vlažna tijela i tjelesni otvori proizvode zvukove – neke doista neugodne, osobito curama. Naravno, sve je to prirodno, ali ponekad je najbolje promijeniti položaj kako zvukovi ne bi previše odvlačili pažnju i koncentraciju na užitak.

Loš zadah! Ako netko ima neugodan zadah, to se jednostavno ne može ignorirati! Rješenje je vrlo jednostavno: odlazak do kupaonice i pranje zuba!

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo