Može li češnjak poboljšati vaš seksualni život?

17/02/2017

Nova studija tvrdi da može...

Volim jesti češnjak. Volim se seksati sa svojom suprugom. No, nikada nisam mislio da mi više češnjaka može omogućiti više seksa.

U jednoj praškoj studiji, žene su ocijenile miris muškaraca koji su jeli češnjak atraktivnijim, ugodnijim i manje intenzivnim od onih koji nisu jeli češnjak.

Glavni sastojak ovog romantičnog recepta je očito miris koji se kasnije luči kroz vaše pore, kaže istraživačica Jitka Fialova, koja je natjerala muškarce koji su jeli češnjak da ispod pazuha nose jastučiće za upijanje znoja u svrhu znanosti.

Žene su njušile tjelesne mirise i od onih koji su jeli češnjak i od onih koji nisu. Aroma češnjaka im je bila privlačnija. Fialova kaže kako sumporni sastav češnjaka ima snažna antioksidativna svojstva koja mogu smanjiti visok krvni tlak, poboljšati kolesterol i boriti se protiv raka. Osim toga, češnjak može pomoći i vašem srcu, kažu istraživači iz Njemačke i Austrije. Glavica češnjaka sadrži četiri komponente s antioksidativnim svojstvima koje mogu smanjiti kolesterol i poboljšati sistolički krvni tlak.

Žene koje su u potrazi za snažnim muškarcima, podsvjesno mogu to osjetiti. Fialova mi je rekla da bi taj efekt mogao raditi i kod kuće. Sa samo jednom oporom dozom, zaključio sam da bi režnji češnjaka mogli proraditi u razdoblju od tri dana.

Naravno, ako uspijem prikriti jednu nuspojavu: neugodan zadah koji ubija svaku volju.

Kako bih prikrio tragove, odlučio sam svoju novu terapiju ponijeti na posao. Prvoga jutra pojeo sam četiri nasjeckana režnja na kriški kruha sa začinskim biljem i sirom, baš poput sudionika studije.

Smrad se proširio po mojem uredu. Sastanci s kolegama su prošli iznenađujuće dobro. (Pritom mislim brzo.)

Imao sam miris po štandu s češnjovkama. Te večeri, nakon što sam prožvakao pola paketića žvakaćih guma, uspio sam zavarati suprugu.

Ipak, sljedećeg jutra mi se požalila kako ju je cijelu noć budio „čudan“ miris u spavaćoj sobi. Ah, možda je moj muževan miris probudio u njoj neke primitivne porive!

Više pročitajte na menshealth.hr.

Photo credit: Guliver Image

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj