Misija zvana 'frajer zaljubljen do ušiju'

07/06/2019

Kada shvati, svjesno ili nesvjesno, da ste idealni na svim njemu važnim razinama, tada će se obvezati, a ovo su 4 stvari koje obavezno moraju biti dio priče...

1. Da se pokraj vas osjeća dobro u svojoj koži. Zaljubljivanje je proces izgradnje povezanosti koji se događa kad oksitocin preplavi vaš mozak. Možete osloboditi te ljubavne hormone i učiniti da se osjeća kao da jednostavno odgovarate jedno drugome. Kada prestane razmišljati o vezi jer se osjeća toliko dobro u vašoj blizini i jednostavno počne uživati, shvatit će da se našao na teritoriju ljubavi. Dopustite mu da vas gleda dok se uređujete. To povećava intimnost jer drugi muškarci nisu svjedoci tom događaju. Učinite to u stilu božice, pažljivo nanoseći puder i ruž. Kuhajte zajedno. Blizina hrane povećava razinu oksitocina kod muškaraca. Što češće zajedno budete pripremali hranu, to će vas više povezivati s odličnim osjećajem koji ima dok tu hranu jede. Osigurajte zalihe hrane koju voli. Ako nemate omiljeni brend neke namirnice, kupite onaj koji on voli. Podsvjesno će se osjećati udobnije u vašem domu kad ugleda poznate paketiće. I spavajte s njim udobno zavaljeni u njegovu naručju. Neka vas vidi potpuno relaksiranu u svojoj blizini.

2. Da se ne osjeća sputan, već slobodan poput ptice. I potpuno emocionalno sređen muškarac željet će potvrdu da će njegov identitet opstati i nakon što postane dio para. Ako odmah raščistite tu temu, i jasno mu date do znanja da ne očekujete da se promijeni, osjećat će kao da ga u potpunosti razumijete i ne ugrožavate njegovu individualnost. Tek tada će se osjećati dovoljno čvrstim da se može vezati. Otpilite ga tu i tamo. Muškarci mrze biti zavezani u smislu društvenih događanja. S vremena na vrijeme otkažite kakav plan. Osjećat će se lakše, biti otvoreniji u vašoj blizini, a i zapitat će se što u stvari radite i to će vas zbližiti. Podijelite s njim svoje strahove. Dečki se često povlače jer misle da je većina žena u potrazi za prstenom i želi djecu. Ako ste i sami nervozni zbog vezanja, dajte mu to do znanja. Znat će da imate iste probleme i da ga ne pokušavate uhvatiti u zamku. Mijenjajte se. Male promjene u izgledu čine čudo. Npr. svežite kosu jedan dan u rep, drugi dan je raspustite, treći ispletite pletenicu. To će ga podsjetiti da imate više lica i poslat ćete mu suptilno poruku – nemaš brige, neće biti dosadno. Cijenite njegovu privatnost. Pritom mislimo na istraživanje njegove ladice i kopanje po mobitelu. Nemojte čak ni viriti što piše na ekranu kad mu mob zazvoni.

3. Osjećaj da vam je potreban. Vjerovali ili ne, pažljivi seks je povezan s njegovom željom da vas zaštiti. Dok vas štiti, osjeća se moćno i dobro. To ne znači da se vi morate praviti bespomoćnom, ali ako mu dopustite da vidi vašu ranjivu stranu, bit će vam bliži jer to oslobađa njegov instinkt da se brine o vama. Dajte mu šansu da preuzme kontrolu i zahvalite mu nakon toga. Kad se pokraj vas osjeća kao Supermen, naravno da će htjeti biti s vama. Dajte mu ponekad neki zadatak. Zamolite ga da nešto izgradi ili popravi. Osjećat će se uspješno nakon obavljena posla. Tražite njegovo mišljenje bilo da je riječ uređivanju doma, kupnji novog komada odjeće ili preporuci najboljih web stranica na neku temu. Poruka koju mu šaljete je da cijenite njegovo mozak jednako kao i ostatak njegovog tijela. 

4. Osjećaj da je željen. Možda izgleda kao frajer, ali i dalje je nesiguran. Vjerujte nam da mu treba potvrda da je cijenjen i poštovan. Učinite ga sretnim. Smijte se. Izvucite ga iz kuće kad se osjeća loše, gledajte smiješne filmove, smijte se kad jedno od vas izgubi ravnotežu tijekom seksa. Ako imate moć smiriti stvari čak i u najstresnijem razdoblju, postat ćete nezamjenjivi. Budite društveni leptirić. Dečki su dobri u sportu i trgovini, a nespretni u socijalnim kontaktima. Preuzmite vodstvo, šarmirajte ljude koje upoznajete i bit će vam zahvalan. I ako želi preuzeti zaslugu za upoznavanje novih ljudi, pustite ga nek se veseli. Kao da je to važno... Igrajte mentalne igrice poput šaha i Scrabblea. Zvuči ludo, ali vaša sposobnost rješavanja problema njemu je dokaz da ste poželjan izbor za prijenos njegovih gena. Ponašajte se kao da ste 'prva nagrada'. Kad vas vidi kroz oči drugih ljudi podsjetit će se koliko ste posebni. 

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo