Ljubavne novogodišnje odluke kojih ćete se željeti pridržavati tijekom cijele godine

09/01/2019

Umjesto da donosite grandiozne odluke kojih ćete se držati prvih par dana, ovo su neke kojih ćete se sa zadovoljstvom pridržavati i kada 'novi početak' bude daleko iza vas...

AKO STE SINGLE

1. Promijenite mjesto koje najradije odabirete za prvi spoj. Razumijemo da postoji birc, park ili neko drugo mjesto koje obožavate i na kojem se osjećate ugodno, ali nije li pomalo bezveze svaki dejt imati na jednim te istim mjestima? Izađite iz komforne zone i dajte priliku nečem novom i drugačijem. Možda vam baš ovakve promjene donesu sreću na ljubavnom planu. 

2. Poradite na dejting profilu. Možda mislite da bi vaš idealan frajer bio onaj koji živi u istom gradu kao i vi, koji je dvije godine stariji od vas i koji s vama dijeli listu omiljenih filmova. Ali ako se ograničavate na bilo koji način, smanjujete si šanse da vam se dogodi ljubav o kakvoj sanjate. Uostalom, pravila su tu da se krše, zar ne? Pa čak i ako su u pitanju vaša vlastite. Ubacite nove fotke sebe, povećajte dobnu granicu, razmišljajte izvan okvira i kilometara koje ste inicijalno zacrtali.

3. Zaboravite na (glupe) savjete. Daleko od toga da su svi, ili ikoji savjeti glupi. Ali, činjenica je da ćete dok god ste solo dobivati gomilu savjeta prijatelja koji nisu single, a koji će pošto poto željeti promijeniti i vaš ljubavni status. Slobodno odbacite one koji vam se ne sviđaju i radite ono što vam vaša intuicija govori. Onaj savjet da uvijek datu šansu drugom spoju? Ili da čekate da on prvi pošalje poruku? Zaboravite!

4. Pristanite na nešto potpuno novo i drugačije. Možda nikada niste pristali na bilo koji poziv na spoj koji je bio bilo što drugo osim kave ili večere. Mislite kako nema teoretske šanse da se dobro zabavite na nekom zajedničkom tečaju, adrenalinskom iskustvu ili nečemu desetom? Razmislite još jednom. Dajte šansu novim iskustvima. Ako i spoj ne prođe dobro, barem ćete biti bogatiji za nova iskustva, znanja i vještine.

5. Prilazak frajeru koji vam se sviđa preuzmite kao svoju obavezu. Umjesto da cijelu večer čekate da saznate hoće li se on odvažiti prići vama, priđite vi njemu. Znamo da zvuči jednostavnije nego što je u praksi, ali realno, treba vam samo malo hrabrosti, a nemate što izgubiti. S druge strane, možete dobiti jako puno. Nebitno je li u pitanju prilazak kada vidite nekoga tko vam se sviđa ili slanje poruke, odvažite se biti ta koja će napraviti prvi korak.

AKO STE U VEZI

1.  Isplanirajte kratki bijeg iz svakodnevice. Uopće nije bitno je li u pitanju zajednički vikend, noć u hotelu u obližnjem gradu ili nešto treće, uzbuđenje oko planiranja zajedničkog vremena koje je izvan vaše rutine nešto je što će vas oboje veseliti i uzbuđivati. A to je nešto što s vremena na vrijeme svakoj vezi treba. 

2. Odlučite se na posjet novom restoranu svaki mjesec. Naravno da omiljena mjesta volite s razlogom, ali ona će uvijek biti tu kad ih se zaželite, a isprobavanje novih pomoći će da nikada ne postanete jedan od onih parova koji uvijek rade iste stvari, jedu istu hranu i sjede (dobrim dijelom) u tišini, svatko zabavljen svojim telefonom. Nova mjesta znače nova iskustva i nebrojeno mnogo novih tema za razgovor.

3. Otkrijte ljubavna pitanja New York Timesa. U pitanju je ljubavni upitnik sastavljen od strane renomiranog psihologa upravo s namjerom da se dvoje ljudi zaljube jedno u drugo. Ako već jeste zaljubljeni, ova zanimljiva igra iskrenih odgovora samo će dodatno produbiti vašu povezanost. 

4. Odreknite se malih zadovoljstava na koja redovito trošite dio budžeta kako biste uštedjeli novac za nešto o čemu već dugo vremena sanjate. Možda sanjate o večeri u otmjenom restoranu spremljenoj od strane vrhunskog chefa, ali si ju baš ne možete priuštiti. Jedan mjesec jedite isključivo doma, a sav novac koji biste potrošili na one trenutke kada vam se ne da kuhati stavite na stranu. 

5. Redovito si jednom tjedno ili mjesečno priuštite dan kada nećete raditi apsolutno ništa. Taj dan oslobodite od svih obaveza, susreta i planova i ostavite ga samo za punjenje baterija i uživanje u međusobnom društvu. 

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo