Kliknuli ste na prvu i krenulo je predobro da bi bilo istinito, a onda su stvari opasno usporile...

28/05/2019

Nije neuobičajeno da se ljudi, kada ih malo popusti zanos zaljubljenosti odjednom počnu naglo hladiti...

Toliko ste dugo solirali, a onda ste napokon upoznali Njega. Život vam se pretvorio u bajku, svaki ste trenutak provodili zajedno, a onda je odjednom počeo sve češće izbjegavati dogovore i sve rjeđe odgovarati na vaše pozive i poruke...

1. Pomirite se s činjenicom da se takve stvari jednostavno ponekad događaju. I imajte na umu da je povlačenje sasvim normalno za muškarca, čak i ako je zaljubljen u vas. Zapravo, to se često događa istodobno kako njegovi osjećaji prema vama rastu. Zaljubljivanje ga može učiniti ranjivim pa će se pokušati udaljiti. Moguće je da će se približavati i udaljavati dok će analizirati svoje osjećaje i pronalaziti način kako održati distancu u vezi. Najveća pogreška koju možete napraviti je nastojati mu se približiti tako što ćete ga više zvati, ispitivati što se događa i brinuti se. To će ga najvjerojatnije još više udaljiti jer će se osjećati kao da ga forsirate. Najbolji način da saznate je li njegovo povlačenje trenutačno je - ne raditi ništa, koliko god bilo teško. Možda će vam se takav potez činiti kao potpuno pogrešna taktika jer mislite da ćete ga tako posve izgubiti, ali nije tako. Ako je on prava osoba za vas, ta će se razdoblja s vremenom smanjiti, iako će on s vremena na vrijeme i dalje trebati svoj prostor.

2. Pravite se da je sve baš kao što je bilo i nemojte pridavati pažnju promjenama u njegovom ponašanju. Nastavite sa svojim životom i svojim aktivnostima kao i prije i na taj mu način pokažite da je s vaše strane sve u najboljem redu. Nemojte ga zvati niti mu slati poruke. Pustite ga da se zapita gdje ste, što radite, nedostaje li vam. Na taj mu način dajete mogućnost da sam odabere hoće li vam se javiti. Kada se to dogodi, i vi ćete se osjećati bolje. Osjećat ćete se željeno.

via GIPHY

3. Želite li razgovarati o ovom problemu, pažljivo birajte riječi. Da, kada se muškarac povuče, osjećamo se zanemareno, nesigurno i ljuto. Uvrijeđeni smo i želimo da zna da nas je povrijedio. Ne želimo da misli kako je posve u redu da se povuče kad poželi. No riječi koje izgovorite mogu biti moćne. Prema tome, odaberite one koje će produbiti povezanost s vašim muškarcem. Trik je u tome da izrazite svoje osjećaje bez optuživanja. Pokažite mu da je vrijeme koje provodi s vama pozitivno i zabavno iskustvo. Kada vidi da niste dopustili emocijama da prevladaju razum i kad osjeti da se niste previše uzrujali zbog njegova povlačenja, bit će motiviran ostati blizu i još više se povezati s vama. Shvatit će da je sa ženom koja poštuje njegove potrebe, a u isto vrijeme brine o svojim osjećajima. I cijenit će što ga niste kritizirali i optuživali. Jednom kada stvorite pozitivnu atmosferu, postupno će shvaćati da je vrijeme koje provodi s vama vrijedan dio njegova života koji ne želi izgubiti. Vidjet će da biti s vama ne znači da mora odustati od vremena koje treba samo za sebe, a povezanost s vama postat će još čvršća.

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo