Kako uživati u afterseksu

11/01/2019

Nećete vjerovati, ali sveučilište u Torontu otkrilo je da su svi oni rituali koji se događaju nakon seksa - zagrljaji, maženje i gugutanja na jastuku - mnogo važniji za osjećaj ljubavne sreće od vratolomnih igrica u krevetu. Evo kako ćete postići to stanje trajne ljubavne nirvane koja navodno drži puna dva dana

Zagrijte vaša srca Grljenje i maženje nakon seksa utječe na pojačano lučenje oksitocina, što vas ponekad veže čvršće od seksa. Bilo da to činite samo minutu ili 15 minuta, čvrsto se zagrlite i pokušajte sinkronizirano disati, savjetuje Jessica O’reilly, na podcastu Sex With Jess. I tada ćete se doista osjećati kao jedno.

Čavrljanja na jastuku Dok se oporavljate od muskulfibera, fizičkih, psihičkih, hormonalnih i emocionalnih vrhunaca, otvorite se jedno drugom i budite ranjivi, savjetuje O’reilly. Primjerice, pitajte “Kako bi izgledao tvoj savršen dan?”. To je prema riječima psihologa Arthura Arona jedno od 36 pitanja zbog kojih se zaljubljujemo u osobu koja ih postavlja.

Pošaljite mu flash back Pošaljite mu neku od sljedećih poruka: “sad bih se najradije vratila u krevet”, “ti i ja, to je bila noć za pamćenje”, “topim se i kada samo pomislim na tebe” i vaš će partner odmah znati da još živite u oblaku seksi sjećanja koja opasno dižu razinu dopamina u vama.

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo