Kako ne izgubiti frajera u 10 dana?

15/04/2019

Lijepo je biti s nekim blizak, ali trebate partnera, a ne sijamskog blizanca...

Pazite da ne povrijedite njegov ego. Slobodno ga zadirkujte zbog nekih sitnica, no obavezno prestanite kada primjetite da ga to doista smeta i vrijeđa. Lako je prijeći granicu između nevinog zadirkivanja i okrutnog vrijeđanja. Izbjegavajte niske udarce jer kad jednom zadate udarac njegovom egu, teško ćete ga ponovno osvojiti.

Nemojte zaboravljati stvari koje su njemu bitne. Doista nastojte zapamtiti bitne stvari u njegovom životu. Ako treba, zapišite ih kako ne biste zaboravili. Naravno da znate kada mu je rođendan i kada vam je godišnjica veze, no malene se stvari pogotovo broje. Omiljeni desert, najdraža boja, piće koje voli... Što više toga znate o njemu, to bolje!

Poštujte ljude koji su mu bitni. Čak i ako nemate najbolje mišljenje o njegovim prijateljima, morate ih tolerirati i poštivati. Nemojte ih tračati, osuđivati zbog nečega što je vama nepojmljivo ili mu braniti da se viđa s njima. Ne morate biti najbolji prijatelji, ali nemojte ih niti tretirati kao da su manje vrijedni i bitni od vas.

Uvijek mu budite podrška. Lako je biti u sretnoj vezi kada sve ide po planu, no želite li se dokazati kao cura vrijedna njegove pažnje, budite uz njega u trenucima kada mu budete najpotrebniji. Želite li ostati s njim, ponekad ćete morati žrtvovati svoje vrijeme kako biste ga utješili i pomogli mu u rješavanju njegovih problema.

Trudite se jednako kao i prvog dana. Ne morate mu svaki mjesec kupovati satove, tenisice ili slične skupe poklone. Ponekad ga, bez nekog posebnog razloga iznenadite sitnicama koje će ga razveseliti. Naletite li na njegov omiljeni slatkiš, kupite ga, čisto kako biste mu dali do znanja da ga volite uveseljavati i da vam je u mislima i kada nije kraj vas.

Nemojte ga gušiti svojim ponašanjem. Ne morate biti u njegovom zagrljaju svake sekunde svakoga dana. I vi i on trebate prostora i slobodnog vremena. Nemojte mu nabijati osjećaj krivnje kada se poželi naći sam s prijateljima ili odgledati utakmicu u miru. Lijepo je biti s nekim blizak, ali ne trebate sijamskog blizanca o kojem ćete ovisiti.

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo