Kada je prijateljičin bivši zabranjeno voće?

31/03/2019

Ako već razmatrate vezu s bivšim vaše prijateljice, držite se ovoga...

Ni slučajno nemojte ništa skrivati. Najgore što možete napraviti jest zatajiti taj izlazak pod izgovorom da prvo želite vidjeti vodi li to uopće nekamo. Murphyjevim zakonom netko će vas vidjeti ili sresti dok ste na dejtu i ta će informacija doći do nje. A tad će vam imati pravo ozbiljno zamjeriti što joj niste rekli.

Objasnite joj da joj je stalo do njenog mišljenja. Svi smo mi tašti i volimo imati osjećaj da je drugim ljudima naše mišljenje bitno. Ukoliko nije riječ o najvećoj ljubavi u njezinom životu, vjerojatno neće imati ništa protiv (čak i ako je vijest malo štrecne, neće to priznati, jer je svjesna da to progovara njezin ego a ne srce).

Nemojte je drugo jutro zvati i detaljno prepričavati sve detalje genijalnog izlaska, kao što to inače činite kad izađete s nekim frajerom. Dajte joj vremena da se privikne na novonastalu situaciju, a ako vas pita kako je bilo budite kratki i neodređeno. "Nije bilo loše, voljela bih ga ponovno vidjeti" biti će sasvim dovoljno.

Slobodno je drugo jutro nazovite i detaljno prepričajte sve detalje izlaska, ako je izlazak ispao katastrofa. Iako nema nikakve pretenzije prema svom bivšem, potajno joj vjerojatno nije bilo baš jako drago što se vas dvoje viđate, pa će je vijest da to nikud nije odvelo razveseliti. Ego je prokleta stvarčica.

Znajte razliku između bivšeg i Bivšeg. Nije dopustivo dejtati nekoga na koga je potrošila hrpu godina i tonu živaca, te koga još uvijek barem jednom spomene na svakoj kavi. Okej je izaći s bivšim s kojim je a) kratko izlazila u srednjoj školi, b) ostavila ga nakon što ga je prevarila jer joj to nije bilo to ili c) kojeg se nije mogla iz prve sjetiti kad ste joj ga spomenuli.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj