Jeste li sretni u vezi? Otkrit će vam način na koji spavate!

04/09/2017

Bilo da spavate mirno kao beba ili se cijele noći okrećete kao na ražnju, načina na koji spavate puno otkriva o tome koliko ste zadovoljni svojom vezom...

Nije nepoznanica da emocionalno stanje dirigira naš san, a upravo je i to bio temelj na kojem se izvodilo istraživanje na čak 698 parova starosti između 35 i 86 godina. Svaki od ispitanika morao je odgovarati na pitanja o depresiji, anksioznosti i nesanici, ali i njihovoj ljubavnoj vezi. Ispostavilo se da parovi koji su na pitanja o svojem partneru i njihovom odnosu odgovarali na pozitivan način, spavaju znatno mirnije i bolje.

S druge strane, parovi čija je komunikacija u vezi patila, baš kao i njihov cjelokupni odnos, imali su ozbiljne probleme s  nesanicom. Možda mislite kako su problemi na poslu, fakultetu ili s novcem uzrok vašeg lošeg sna posljednjih tjedana ili mjeseci, no znanost je utvrdila da, zaspimo li u naručju partnera s kojim se osjećamo  sretno, sigurno i zaštićeno, zaboravljamo na sav nemir i probleme. Barem do sljedećeg jutra!

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj