Je li on vaš potencijalni partner ili apsolutni gubitak vremena?

16/04/2019

Prosječan par ide na jedan do dva spoja tjedno, a 'volim te' se dogodi nakon 14 spojeva...

Nastaviti ga viđati ili odustati? To je vječno pitanje kada je u igri dejtanje. Nema ništa gore nego se mučiti sa žaljenjem i pitati se kasnije „Ali što da...“ nakon što ste otkantali potencijalnog budućeg dečka. Ali što dulje čekate, bit će teže reći mu „Hvala, ali ne hvala“.

Britanska anketa provedena na 100.000 ljudi pokazala je da je prosječan par išao na jedan do dva spoja tjedno i da su izgovorili „volim te“ nakon 14 izlazaka. Možda je prerano izgovoriti te dvije riječi nakon 14 spojeva, ali ako se tada još pitate želite li ga u svom životu, vjerojatno se neće zaljubiti u njega. Odustanite prije trećeg spoja ako je nepristojan, grub, ponižava vas ili izluđuje. Inače, dajte mu šansu da ne biste propustili potencijalnu veliku ljubav.

Problem je - kako znati da se nećete zaljubiti u njega nakon nekog vremena? Prema stručnjakinji za odnose Samanthi Jayne, žene se sporije zaljubljuju nego muškarci. Ako muškarci ne osjete kemiju na prvom spoju, neće ni na trećem, četvrtom ni dvadesetom, ali kod žena je to drugačije.

Pa kako znati kada odlučiti o nastavku dejtanja? Ako osjetite leptiriće i kemiju već na prvom spoju, to je odličan znak, ali to ne znači da trebate ignorirati sve one koje ne izazovu odmah takve osjećaje u vama. Prema Jayne, treći spoj bi trebao biti presudan. 

Na prvom spoju oboje ste nervozni, prosuđujete i nastojite se ponašati najbolje što možete. Kao i na razgovoru za posao, nije lako pokazati svoju pravu osobnost, a to može spriječiti da se dogodi kemija. Umjesto da se brinete oko toga je li on pravi dečko za vas, izađite s njim i zabavite se! Jayne preporučuje da prvi spoj bude kratak i sladak. Nemojte imati ikakva očekivanja, usredotočite se na teme o stvarima koje biste željeli u životu radije nego površne teme o tome gdje živite ili koji posao radite. Budite zabavni čak ako i ne osjećate nikakvu kemiju. Šarmirajte, to je odlična vježba!

Drugi spoj bi također trebao biti usredotočen na zabavu, ali ne mora biti kratak kao prvi. Isplanirajte nešto što oboje volite. Recimo neki sport, odlazak na koncert, jahanje, klizanje, trčanje ili isprobajte nešto posve novo zajedno.

Treći spoj je vrijeme odlučivanja. Vratite se klasičnoj romantici – večera, šetnja, piće. To je trenutak kada biste trebali osjetiti leptiriće. Trebali biste početi osjećati uzbuđenje zbog činjenice da ćete ga vidjeti i donijeti odluku želite li ga nastaviti viđati. Na trećem spoju led je dovoljno razbijen da budete prirodni i pokažete svoju pravu osobnost. Ovo je vrijeme kada se žena počinje zaljubljivati u muškarca.

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo