Imaju li žene monopol nad višestrukim orgazmom?

27/11/2018

I koje su razlike između muškaraca i žena?

Novo kanadsko istraživanje potvrdilo je kako je čak 10 posto muškaraca doživjelo višestruke orgazme.

'Neki muškarci imaju sposobnost doživjeti višestruki orgazam od prvog puta kada su uživali u seksu', kazao je autor studije dr. Erik Wibowo. 'Ostali vježbaju kako bi ih uspjeli doživjeti.'

Nakon orgazma, u većini slučajeva, tijelu je potrebno barem 20 minuta kako bi se dovoljno oporavilo da bi ponovno mogli oživjeti orgazam. Taj period oporavka može trajati čak i sat vremena, a postaje sve duži kako starite. Znanstvenici ne mogu sa sigurnošću reći zašto muškarci imaju ugrađen taj period pauze između orgazama, no vrlo vjerojatno je povezan s prolaktinom, hormonom koji je zaslužan za seksualno uzbuđenje. Nakon što ejakuliraju razina prolaktina je na vrhuncu. Žene, pak, nemaju isto vrijeme oporavka nakon orgazma, te je zbog toga moguće da skoro polovina žena može doživjeti višestrukie orgazame.

Prema Wibowovoj studiji, muški višestruki orgazmi su oni koji muškarac doživi više od jedanput u periodu od 20 minuta. Višestruki orgazmi mogu svaki put biti popraćeni ejakulacijom – ili ne moraju. Tako je: dečki, možete doživjeti orgazam bez ejakulacije! ;-)

Neki muškarci dožive vrhunac nekoliko puta tijekom odnosa, no samo jednom ejakuliraju, kaže Wibowo. Do ejakulacije može doći prilikom prvog orgazma, zadnjeg ili nekog između. Iako može zvučati ludo ako se niste susreli s time, orgazam bez izbacivanja sjemena može biti jednako, ako ne i više intenzivan od uobičajenog orgazma, tvrdi Wibowo na temelju iskaza onih koji su doživjeli obje verzije.

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo