Iako smo super nervozni prije prvog, dejt broj dva je puno važniji!

30/08/2019

Prvi dejt je bitan, no on je zapravo samo pogled nabrzaka, a tek drugi dejt otkriva sve ono što nam je bitno da donesemo zaključak odgovara li nam netko kao potencijalni partner ili ne...

U prve spojeve ulažemo toliko energije i posvećujemo im toliko pažnje - dopisujemo se, nalazimo uživo, procjenjujemo, trudimo se ostaviti što bolji dojam... Prvi dejt je bitan, no on je zapravo samo pogled nabrzaka, a tek drugi dejt otkriva sve ono što nam je bitno da donesemo zaključak odgovara li nam netko kao potencijalni partner ili ne.

Prvi su dejtovi najčešće daleko od fantastičnih, oni su tek puki prosjek i malo tko od nas je spreman odlučiti pokloniti još dva sata života nekome tko nas nije već na prvu oborio s nogu. No, istraživanja su pokazala da će frajeri koji doista tragaju za ljubavlju i ozbiljnom vezom učiniti upravo to - uložiti dodatno vrijeme!

Istraživanje koje je nedavno proveo site Match.com pokazalo je kako je 74% ljudi koji žele ozbiljnu vezu spremno pružiti potencijalnom partneru s prvog spoja još jednu šansu. Osim toga, polovica ispitanika vjeruje da netko tko vam je djelovao tek ok može značajno narasti u vašim očima. Što je apsolutno istina jer su priče o iskrama koje se dogode na prvu nerijetko samo priče. Romantični osjećaji prema nekome mogu se probuditi u bilo kojem trenutku - od doista prvog susreta, nakon nekoliko dejtova ili čak godina prijateljstva s nekim. Stoga idite na druge dejtove i uživajte. Uostalom, zbog njih ćete ionako biti više uzbuđeni nego zbog prvih dejtova, kako je i pokazalo jedno američko istraživanje.

A evo i kako ćete povećati šanse za drugi dejt!

1. Piće ili večera. Ako piće i/ili večeru ne odradite već na prvom dejtu, smanjujete si opasno šanse za drugi dejt. Pijte koktele i povećat ćete si šanse, kao i u slučaju pijenja i jedenja nečega što je slatko. 

2. Držanje. Govor tijela doista igra jako važnu ulogu, kako je i potvrdila jedna studija o speed dejtanju. Ona je došla do zaključka kako najveće šanse za drugi dejt imaju one osobe koje doslovno zauzimaju više mjesta - koje sjede uspravno, ispruženih nogu, ne stisnutih ruku. 

3. Razgovor o politici. Želite li si povećati šanse za drugi dejt za ogromnih 91%? Razgovarajte o ozbiljnim temama poput političke i gospodarske situacije jer to pokazuje da vas zanima društvo u kojemu živite.

4. Pokažite svoj smisao za humor i inteligenciju. 54% frajera imat će želju bolje vas upoznati ako ste zabavni, smiješni ili karizmatični, a 42% frajera izaći će s vama na drugi spoj ako ih impresionirate svojom inteligencijom.

5. Dajte mu do znanja da vam se sviđa. Zaboravite na one priče da vam neke karte ipak trebaju ostatiu rukavu - ako frajer želi ozbiljnu vezu, 71% su veće šanse da će htjeti drugi dejt s vama ako zna da vas se dojmio. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj